Zwevende bescherming

  • Lisa
  • /
  • Dinsdag 6 September 2022
  • /
  • Views 2527

tuinset

Een matige Uv-straling op de huid is nodig voor de aanmaak van voldoende vitamine D, maar te veel Uv-straling veroorzaakt een snel rimpelende huid en verhoogt het risico op huidkanker.

Parasol

Een parasol beschermt niet volledig tegen zonnebrand. Een goede parasol is vergelijkbaar met een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor van 3 tot 6. Je kunt dus wel degelijk verbranden onder een parasol ondanks dat een parasol zo’n 95 procent van de directe straling van de zon tegenhoudt. Door weerkaatsing tegen luchtdeeltjes kan de straling toch op de beschaduwde grond terechtkomen. Volgens het Nederlandse Huidfonds heeft twee uur onder een parasol hetzelfde effect op je huid als één uur in de volle zon.

Bescherming

Toch is een parasol een middel om je enigszins te beschermen. Er zijn nogal wat variaties. De meest bekende is natuurlijk de staande parasol of stokparasol. Meestal een stevige parasol die weinig ruimte inneemt en perfect is bij de tuintafel. Naast de stokparasol is ook de zweefparasol een populaire optie. Omdat een staande parasol lichter van gewicht is dan een zweefparasol, is de stokparasol makkelijk te verplaatsen naar elke gewenste plek. Bovendien is deze eenvoudig op te bergen als je hem even niet gebruikt.

Ga voor een zwevende parasol!

Zweefparasol

Een zweefparasol dankt zijn naam aan het frame dat aan de zijkant van het parasoldoek zit in plaats van in het midden. Zweefparasols zijn over het algemeen een stuk groter. Ze zijn er vanaf een grootte van 2,5 tot 2,5 meter. Het zijn geen parasols die je moeiteloos verplaatst. Meestal blijven ze op een plek staan en worden ze bij niet gebruik beschermd met een parasolhoes. Open en dicht gebeurt aan de hand van een draaimechanisme.

Parasol accessoires zijn een leuke toevoeging aan een parasol. Een parasol boven uw tuinset is de ideale plek om wat leuke accessoires aan de tuin toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor een parasolheater zodat je extra lang buiten kunt blijven zitten. Een bluetooth speaker maakt de zomeravonden extra gezellig met een muziekje.Populaire Artikelen