Zomervakantie in Nederland? Staat Zeeland bij jullie op het lijstje?

  • Lisa
  • /
  • Maandag 14 November 2022
  • /
  • Views 2608

Vakantie Nederland

Zomervakantie in Nederland

Afgelopen jaar hebben veel Nederlanders gekozen voor een zomervakantie in Nederland. Natuurlijk als gevolg van dat buitenlandse vakanties sterk werden afgeraden en sommige bestemmingen een verplichte quarantaine hadden van x-aantal dagen en vervolgens in Nederland ook de kans aanwezig was om in quarantaine te gaan. Zonde natuurlijk als de eerste dagen en laatste dagen van je vakantie in een soort isolement zit. Daar werk je niet een heel jaar voor om tot rust en bij te komen in een afgesloten hok.

Honger en dorst

Waarom was er in de zomer in Nederland geen beschikbaarheid meer?

De meest voor de hand liggende reden is natuurlijk dat buitenlandse vakanties flink werden afgeraden, zoals eerder aangegeven. De vraag werd al snel groter dan het aanbod. Veel campings, vakantiehuisjes en vakantieparken in Nederland zaten overvol. Maar dat kwam niet alleen door de toenemende vraag van binnenlandse vakanties. Nederlanders boekten een vakantiehuis of een vakantiepark in Nederland in het voorjaar, in de maanden april, mei en juni ook vaak een lang weekendje weg i.v.m. de Christelijke vrije dagen Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Veel van deze vakanties konden niet doorgaan en werden doorgaans omgeboekt naar, je raadt het al, de zomervakantie. Gasten kozen ervoor om twee keer in de zomer erop uit te gaan. Kortom, boekingen zijn doorgeschoven naar de zomer, wat vervolgens de bezetting flink verhoogd heeft.

Wees er op tijd bij!

Na goed 10 maanden is er nog steeds weinig perspectief te vinden. Waar staan we nu precies? Wat betekent het voor de buitenlandse vakanties? Niet elk land heeft een goed vaccinatieplan klaarliggen of jij bent nog niet aan de beurt op het moment de zomervakanties beginnen. Kies daarom op tijd jouw vakantiebestemming.

Bestemming Zeeland

Natuurlijk wil je een vakantie om niet te vergeten. Maar ook in Nederland is die kans aanwezig! Nederland kent prachtige plekjes, denk aan de Waddeneilanden, Zuid Limburg of de Veluwe. Allen heerlijke vakantiebestemmingen. Maar ook al eens gedacht aan Zeeland? Een prachtige provincie met een groot aanbod van zon, zee en strand. Jaarlijks heeft Zeeland in de zomer de meeste zonuren, de beste kwaliteit zwemwater en de breedste stranden. Een ander bijkomend voordeel is dat het een stuk rustiger en uitgestrekter is dan de stranden van Noordwijk, Scheveningen en Bloemendaal. Voor iedere strandliefhebber is Zeeland een perfecte vervanging voor de stranden van Spanje, Italië en Frankrijk. Tevens worden de stranden van Zeeland jaarlijks weer beloond met certificaten zoals:

  • Schoonste strand van Nederland (Strand van de gemeente Sluis 2020)
  • De Blauwe vlag (vlag voor schoon zwemwater, stranden en faciliteiten)

Ook stranden van Noord Beveland, Vlissingen, Schouwen Duiveland, Veere en Westland kregen maar liefst vier sterren uitgereikt in 2020

Zomervakantie boeken

Wil je lekker dichtbij de kust zijn? Boek dan een vakantiehuisje in Zeeland of kies uit een van de vele campings die zich achter de duinen bevinden. De omgeving van Zeeland heeft je veel te bieden naast alleen maar zonnebaden. Zo zijn er voor kinderen leuke speelparken, klimbossen en prachtige subtropische zwembaden in de buurt mocht het toch een regenachtige dag gaan worden.
Tags: Tassen Handtas

Populaire Artikelen