Zo kom je af van de Coronakilootjes

  • Lisa
  • /
  • Donderdag 30 November 2023
  • /
  • Views 4427

weegschaal

En toe waren daar de Coronakilo's

Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat ons leven flink veranderd is. We komen minder buiten, gaan niet meer dagelijks naar ons werk en zitten soms noodgedwongen weken thuis. Lekker rustig natuurlijk, maar er zitten ook nadelen aan. Zo hebben veel mensen in het afgelopen jaar wat ‘coronakilootjes’ erbij gekregen. Tijd om eens te bekijken hoe je daar zo snel mogelijk weer vanaf komt.

Zo kom je van de Coronakilo's af

1. Gezond buiten bewegen

Corona dwingt veel mensen om thuis te blijven. Dat betekent echter niet dat je niet lekker naar buiten kunt gaan. Ga eens lekker wandelen in het park. Of ga een route hardlopen. Kom in elk geval in beweging en doe het bij voorkeur in de gezonde buitenlucht. Dat is goed voor je lichamelijke conditie, voor de gezondheid van je longen én handig om die coronakilo’s weg te krijgen.

2. Doe mee aan een programma

Afvallen kan een enorme uitdaging zijn. Zeker als je veel tijd alleen doorbrengt met in de buurt een goedgevulde provisiekast. Het kan daarom heel nuttig zijn om mee te doen aan een programma. Bijvoorbeeld BMI24 is erg bekend. Je krijgt dan begeleiding van een diëtist. Zo heb je extra stimulans om mee te blijven doen en het programma vol te houden. En kom je dus ook een stuk effectiever van die extra kilo’s af.

3. Doe het samen met anderen

Afvallen is echt heel lastig. Het gaat er vooral om dat je de motivatie weet te vinden om het vol te houden. Een diëtist kan je enorm helpen. Maar ook samen afvallen met anderen kan je een stevige steun in de rug bieden. Door samen met anderen je best te doen kun je het makkelijker volhouden. Het maakt het afvallen bovendien een stuk gezelliger omdat je met elkaar kunt kletsen en tips kunt delen.

4. Ga niet crashdiëten

Verrassend veel mensen vinden een crashdieet het handigst. Dat komt omdat je dan maar een korte periode streng aan het diëten bent. Je valt dan snel af. Dit heeft echter drie nadelen:

  • Tijdens het afvallen komen er afvalstoffen vrij uit de vetcellen. Deze moet je lichaam afbreken. Te snel afvallen kan dit proces verstoren en ervoor zorgen dat je lichaam uit balans raakt.
  • De eerste kilo’s die je kwijtraakt is meestal vooral vocht en spierweefsel. Deze kilo’s krijg je er ook heel snel weer bij.
  • Ook als je wel effectief vet kwijtraakt, komt dat er na een crashdieet meestal al snel weer bij. Je loopt het risico dat je te maken krijgt met het jojo-effect dat veel strenge diëten veroorzaken.

Daarom kun je beter niet kiezen voor een crashdieet. Liever kies je voor een geleidelijk dieet waarbij je minder snel afvalt, maar het wel gemakkelijker lang kunt volhouden.

5. Verander je leefstijl

Je leefstijl is meestal stabiel. Je hebt bepaalde patronen die je automatisch volgt. Je leefstijl heeft te maken met de hoeveelheid beweging en stilzitten, je gewoontes, je hobby’s en wat je zoal eet op een dag. Kleine veranderingen in je leefstijl kunnen meer effect hebben dan een dieet. Kijk bijvoorbeeld eens naar je hobby’s: zou je een hobby kunnen vinden waarbij je meer beweegt? Ga regelmatig een stukje wandelen, ga op de e-bike naar je werk of neem de trap in plaats van de lift. Snaai niet regelmatig tussendoortjes of verander je snacks voor iets gezonds.

Corona zorgt ervoor dat bij veel mensen wat extra kilo’s blijven hangen. Op zich is dat geen ramp, maar je wilt er natuurlijk wel weer vanaf. Met deze tips kun je effectief afvallen en krijg je een gezondere leefstijl. Niet alleen goed om van die kilo’s af te komen, maar ook om fitter en gezonder te worden.
Tags: Tassen Handtas

Populaire Artikelen