Zo kies je het beste abonnement bij de sportschool

  • Lisa
  • /
  • Zaterdag 16 September 2023
  • /
  • Views 76295

vrouw fitness

Flex, Basic, Budget, Premium, Daluren of toch maar Onbeperkt? Dit is slechts een kleine greep uit de vele verschillende abonnementen die sportscholen tegenwoordig aanbieden. Toegegeven: soms zie je door de bomen het bos niet meer. Toch zal je één van de abonnementen moeten kiezen, wil je daadwerkelijk kunnen beginnen met fitness. Omdat dit best lastig kan zijn, hebben wij een lijstje met punten gemaakt waar je op kunt letten, waardoor je straks een stukje zekerder bent van het maken van een goede keuze.

Flex, Basic, Budget, Premium, Daluren of toch maar Onbeperkt?

De duur van je abonnement

Bij de meeste sportscholen zijn er meerdere abonnementen te kiezen, die allemaal een verschillende duur kennen. Kies je voor een korte periode, dan betaal je meer, ga je voor een lang contract, dan ben je wat voordeliger uit. Wanneer je een ervaren sporter bent, kun je het best een wat langer abonnement kiezen. Je weet dat je fitness leuk vindt en daardoor is de kans klein dat je er binnen 2 weken weer mee stopt. Is het tegenovergestelde het geval en ben je nieuw binnen fitness? Dan kan het raadzaam zijn om eerst een wat korter lidmaatschap te kiezen. Zo kun je de sport ervaren en indien het bevalt een langer contract aan gaan.


Fitness of groepslessen?

Goed om vooraf te bepalen is of je alleen van plan bent om vrij te gaan trainen, of dat je ook af en toe een groepslesje mee wil pakken. Bij sommige sportscholen zijn groepslessen en fitness altijd in begrepen, andere fitnessclubs maken hier onderscheid in. Bedenk daarom goed wat je wil gaan doen, zodat je hier de juiste keuze in maakt.Wat is er inbegrepen in je abonnement?

Gratis koffie en thee, een stoomcabine, infraroodsauna of handdoekenservice? Mogelijk is dit allemaal inbegrepen bij je lidmaatschap, maar gebruik je het vervolgens ook? Ons advies: kies alleen waarvan je zeker weet dat je het gaat gebruiken. Mocht je toch een keer de sauna in willen of gebruik willen maken van de zonnebank, dan kan dit vrijwel altijd ook tegen losse betaling. Zo bespaar je maandelijks al snel een paar euro uit.

Eens per week, of onbeperkt?

Ga je all-in wanner je gaat fitnessen wat inhoudt dat je er 7 dagen per week bent te vinden, of ben je van plan één of hooguit twee keer per week gebruik te gaan maken van je nieuwe sportschool? Natuurlijk kun je dit nog niet zeker weten, maar een inschatting proberen te maken kan ervoor zorgen dat je misschien wat voordeliger uit bent per maand. Er zijn namelijk clubs die onbeperkt sporten abonnementen aanbieden, of abonnementen met eenmalig toegang per week. Indien je voor eenmalig toegang kiest, drukt dit de prijs per maand.Korting op je abonnement

Ben je van plan met je familie te gaan sporten, studeer je nog of ben je juist al wat ouder en val je in de categorie senioren? Dan kan het maar zo zijn dat je korting kunt krijgen bij een aantal sportscholen in Nederland. Informeer bij je sportschool om te vragen of je hierdoor koritng kunt krijgen. Daarnaast zijn er diverse fitnesscentra waar je een daluren abonnement kunt kiezen. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld allen tussen 09:00 en 17:00 mag fitnessen. Als dit voor jou geen probleem is, of toch al je plan was, kan dit de prijs van je abonnement ten goede komen!

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel een aantal handvatten gekregen die je zullen helpen om het juiste abonnement te kiezen. Wanneer je toch nog even verder wil kijken naar het aanbod van sportscholen, dan kun je ook eens een kijkje nemen op newgym. Hier kun je alle sportscholen in steden als Groningen, Leeuwarden, Breda en Eindhoven met elkaar vergelijken op allerlei aspecten. Natuurlijk zijn ook de fitnesscentra in kleinere dorpen meegenomen in de vergelijking. Succes!Populaire Artikelen