Word je huis krap? Zo creëer je meer ruimte!

  • Lisa
  • /
  • Zaterdag 12 Augustus 2023
  • /
  • Views 63488

zolder

Verhuizen of verbouwen? Veel mensen met een eigen huis komen een keer bij dat punt. Hun huidige huis zijn ze een beetje ontgroeid, er zijn misschien een paar kinderen bijgekomen. Het huis dat eerst perfect pastte, voelt opeens een beetje krap. Maar ga je dan verhuizen of ga je verbouwen? Verhuizen is een grote stap en waarschijnlijk ben je ook wel gehecht aan de plek waar je nu woont. Goed nieuws, met een verbouwing of zelfs een simpele herinrichting kun jij de ruimte creëren die je nodig hebt zonder dat je op zoek moet naar een nieuw huis.

Extra ruimte maken in je huis!

Zolderruimte verbouwen tot extra kamer

Kom je kamers tekort? Denk dan eens aan je zolder verbouwen tot een extra kamer. De zolder is in veel gevallen een opslagplek, maar stiekem is dit een ideale ruimte voor bijvoorbeeld een extra slaapkamer, een hobbykamer of een fitnessruimte: wat jij maar wilt. Dus ga eens kritisch door de spullen die je daar hebt opgeslagen, tijd voor een grote opruimactie! Creëer hier alvast ruimte mee.

Dakkapel of dakraam

Wat veel kan doen voor je zolder is een dakraam of dakkapel plaatsen. Zolders zijn van oudsher vaak ruimtes met weinig licht en dat maakt ze niet geschikt als prettige kamer. Met een (extra) dakraam zorg je voor meer licht. Wil je naast extra licht ook extra ruimte? Dan is een dakkapel voor jou de oplossing. Een dakkapel vergroot de beloopbare ruimte op een zolder met schuin dak en hoe breder je deze laat maken, hoe meer licht er binnen zal vallen.


herfsttuin

Uitbouw met schuifpui

Ben je niet op zoek naar een extra kamer, maar vooral naar een grotere woonkamer? Dan is een uitbouw een populaire en hele goede oplossing. Een paar meter extra bij je huidige woonkamer kan als een zee aan extra ruimte voelen. Door die extra ruimte kun je bijvoorbeeld ook je woonkamer een meer praktische indeling geven. Wanneer je de uitbouw afmaakt met een mooie ramenwand en schuifpui haal je ook nog eens extra licht binnen. Dit maakt je woonkamer een fijne en ruime plek. Zo kun je nog een poos prettig in je huis blijven wonen.

Reorganiseer je indeling

De oplossing ligt niet altijd in een verbouwing. Op zich wel zo prettig, we hebben niet altijd het budget of de tijd voor een verbouwing. Kijk eens kritisch naar je indeling, of laat een (binnenhuis)architect eens mee kijken. Misschien kun je met een paar slimme oplossingen meer ruimte creëren zonder te verbouwen. Zet je meubels praktischer neer of investeer in een paar slimme opruimmethodes. Want zoals je vast wel eens heb gehoord: ruimte in je huis, zorgt ook voor ruimte in je hoofd!Populaire Artikelen