Welke schoenen trend kun je deze zomer verwachten?

  • Lisa
  • /
  • Donderdag 22 December 2022
  • /
  • Views 29691

sneakers

De eerste lammetjes zijn geboren, de temperaturen stijgen en de tulpen komen uit de grond: de lente is begonnen! Voor veel meiden het moment om hun kledingkast onder handen te nemen. Oude shirtjes en broeken worden vervangen door nieuwe kleding, er wordt alvast gezocht naar een leuke bikini en we zoeken massaal naar geschikte schoenen. Ga je deze zomer voor leuke Adidas sneakers, of geef je de voorkeur aan sandaaltjes? In dit artikel zetten we de laatste trends op het gebied van schoenen voor dames op een rijtje. Van welke van deze trends was jij al op de hoogte?

Vlotte sneakers in zomerse kleuren

Sneakers voor dames worden in verschillende modellen aangeboden. In de winter kiezen meiden vaak voor een wat donkerder variant, passend bij het weer en de korte dagen. Zomers worden deze sneakers vervangen door modellen in zomerse kleuren. Kies bijvoorbeeld voor een leuke sneaker met een wit platform en een lichtgele bovenzijde. De perfecte sneaker voor een warme zomerdag! Het fijne aan sneakers voor dames is dat ze veel steun bieden aan je voet. De kans op klachten aan je hiel of bijvoorbeeld knieën is hierdoor kleiner.

Steeds hoger platform bij damesschoenen

We kennen de schoenen met de hoge hak! Ook schoenen met een steeds hoger platform raken in trek. Onder het platform verstaan we de onderzijde van een schoen. De zool is hiervan een onderdeel. In tegenstelling tot een los hakje, loopt het platform van voor naar achter. Ze bieden je daardoor veel meer stabiliteit dan een hoge hak! Deze schoenen met een hoog platform worden niet alleen aangeboden in de vorm van sneakers. Ook sandaaltjes en bijvoorbeeld laarsjes hebben een steeds hoger platform. Heb jij al een paar van deze stoere schoenen in je kast staan voor de aankomende zomer?

Stoere en simpel vormgegeven schoenen

Een derde trend op het gebied van damesschoenen is de simpliciteit hiervan. De schoenen hebben steeds minder extraatjes, zoals losse hangers of felgekleurde veters. Hoe simpeler de schoen, hoe beter! Daarbij worden schoenen stoerder. Denk bijvoorbeeld aan een cowboylaars in een witte of donkerbruine kleur. Deze laarzen staan niet alleen stoer, maar zijn ook goed te combineren met zomerse kleding! Denk aan een korte spijkerbroek en bijvoorbeeld een leuke blouse met korte mouwen.

Tip: kijk eens op sociale media, wanneer je naar nieuwe schoenen zoekt! Je kunt hier veel inspiratie vinden om je eigen schoenencollectie verder uit te breiden voor de komende zomerperiode.

Populaire Artikelen