Welke producten gebruik jij allemaal voor je haar?

  • Lisa
  • /
  • Woensdag 8 November 2023
  • /
  • Views 31757

haar-vrouw

Hoeveel producten of apparaten heb jij in de kast staan om je haar iedere dag weer helemaal goed in model te krijgen? En hoeveel tijd ben je daar eigenlijk aan kwijt?

Wassen en klaar, of stylen maar?

Er zijn mensen die uren per week aan hun haar besteden, terwijl anderen het alleen wassen en doorkammen. Over het algemeen staan vrouwen langer voor de spiegel om hun haar precies goed te krijgen, maar ook steeds meer mannen nemen de tijd en gebruiken verschillende haarproducten om hun strakke kapsel precies naar wens in model te krijgen.

Hoeveel tijd je aan je haar kwijt bent, is vaak afhankelijk van je kapsel. Lang haar dat in een staart wordt gedragen, hoeft nauwelijks in model te worden gebracht en heeft naast een goede shampoo en verzorging vaak ook weinig stylingproducten nodig. Trendy korte kapsels zijn dan weer makkelijker en sneller te wassen, maar vereisen vaak wel weer meer producten en tijd om goed in model te worden gebracht.

Kies het juiste product voor je haar

Wie droog, krullend haar heeft, heeft heel andere producten in huis dan iemand met steil haar dat snel vet wordt. Krullen hebben vooral behoefte aan voeding en verzorging, een olie werkt hier vaak het best. Heel steil haar dat slaphangt, heeft juist meer behoefte aan producten die meer volume geven.

Lang niet iedereen heeft de juiste producten voor zijn of haar haartype in huis. Geldt dat ook voor jou? Loop je voorraad eens kritisch door en bekijk eens goed welke producten nu echt bij jouw haar passen en helpen het goed te stylen. Wees kritisch, je hebt niks aan producten waar je haar alleen maar slechter door gaat zitten.

Over het algemeen kun je met 1 of 2 producten af. Een product om volume te geven of juist extra verzorging om pluis tegen te gaan, aangevuld met een product voor de finishing touch. Dat kan een gel zijn, zeker bij kort haar, maar ook een wax of haarspray om je kapsel te fixeren.

Met apparaten aan de slag

Naast producten om het haar te stylen, gebruiken we ook steeds meer apparaten. Een krultang is favoriet, zeker bij steil haar, omdat deze bij speciale gelegenheden krullen kan creëren, maar ook goed geschikt is om net wat meer volume en levendigheid in het haar aan te brengen. Daarnaast zijn ook de stijltangen mateloos populair, omdat zij het haar zo mooi glad maken, en natuurlijk de föhn, om het haar te drogen. Let wel op dat je apparaten die erg warm worden niet te vaak gebruikt, erg goed voor je haar zijn ze over het algemeen niet.
Populaire Artikelen