Wat zijn edelstenen en wat zijn de eigenschappen?

  • Lisa
  • /
  • Zondag 5 Juni 2022
  • /
  • Views 81465

diamant

Welke vrouw houdt er nou niet van mooie sieraden? Edelstenen zijn erg bijzonder en zijn prachtige materialen om sieraden mee te maken, maar wat is een edelsteen precies? Daar ga ik je in deze blog meer over vertellen!

Edelstenen zijn mineralen die al eeuwenlang verwerkt worden in sieraden. Edelstenen zijn anders dan gewone stenen. Ze onderscheiden zich door hun schoonheid en zeldzaamheid. Er zijn verschillende edelstenen met ieder eigen kenmerken. Ook zouden edelstenen een geneeskrachtige werking hebben.

Iedere edelsteenheeft een andere hardheid waardoor ze een andere waarde hebben, maar er zijn nog meer kenmerken die de waarde bepalen. Er zijn veel verschillende edelstenen, de bekendste zijn diamant, smaragd, robijn en saffier. Ben je benieuwd naar mooie sieraden en kralen van edelstenen? Kijk dan eens op crystalcaves.nl. Daar vind je allerlei prachtige materialen en sieraden van edelstenen.

Edelstenen onderscheiden zich door hun schoonheid en zeldzaamheid

Kenmerken edelstenen

Edestenen worden verwerkt in sieraden en andere objecten. Door de verschillende kenmerken van de edelstenen en de zeldzaamheid zijn ze kostbaar. Dit zijn de kenmerken van edelstenen en hierdoor wordt de waarde bepaald:

  • Zeldzaamheid: De ene edelsteen is zeldzamer dan de andere. Er wordt gekeken naar hoevaak een edelsteen voorkomt in de natuur.
  • Schoonheid: Edelstenen zijn erg mooie gesteentes. Er wordt gekeken naar de kleur, glans, doorzichtigheid en lichteffecten van de edelsteen.
  • Duurzaamheid: Sommige edelstenen zijn makkelijker om te bewerken dan de andere. Daarom kijken ze naar de hardheid, breekbaarheid en bestendigheid.

Niet iedere mooi gekleurde steen is een edelsteen. Er zijn ook kleurstenen, dit zijn bijvoorbeeld amethyst, topaas en citrien. Deze lijken qua uiterlijk op een edelsteen, maar het zijn dus geen echte edelstenen.

Wat is een diamant en wat zijn de kenmerken?

Een diamant wordt ook wel de koning der edelstenen genoemd. Dit komt doordat het een schaars en zeerkostbaar mineraal is. Diamant is zeer hard, het hardste materiaal uit de natuur, daarom spreken we over een edelgesteente. De bekendste diamanten zijn wit van kleur, maar er zijn ook diamanten die andere kleuren hebben zoals zwart, blauw, groen en roze.

Een diamant kan in verschillende geslepen vormen voorkomen. De meest gebruikte slijpvorm is de ronde, briljant, ovaal of hartvormige. Er zijn helaas ook veel nep diamanten in omloop, gelukkig zijn er een aantal testjes waardoor je kunt ontdekken of je in het bezit bent van een echte diamant. De simpelste manier is om via een vergrootglas te kijken naar een steen. Geen enkele diamant is namelijk perfect, ze zijn natuurlijk gevormd, waardoor je een aantal onzuiverheden zult zien. Een nepsteen is wel perfect van vorm, hier zul je geen onzuiverheden in aantreffen. Ook zul je bij een nepsteen rondere randen aantreffen. Bij een echte diamant zijn de randen erg scherp.

Wat is een smaragd en wat zijn de kenmerken?

Een smaragd is meestal groen van kleur en is vaak troebel van kleur. Hoe helderder de steen, hoe hoger de prijs is. Vroeger was deze edelsteen al bekend en werd toen al toegepast in sieraden, amuletten en kunstvoorwerpen. Smaragden maken daarom vaak deel uit van schatten en museumcollecties. De smaragd behoort tot de beryl-familie.

Een smaragd zou verschillende bijzondere kenmerken hebben en worden daarom door mensen gedragen vanwege die eigenschappen. Zo zou het de liefde stimuleren en de positieve werken op andere relaties zoals vriendschappen. Ook zou het een positieve werking hebben de ogen, immuunsysteem, herstel en verschillende organen.

Wat is een robijn en wat zijn de kenmerken?

Een robijn is een rode edelsteen en is zeer zeldzaam als deze natuurlijk gevormd zijn. Er zijn ook kunstmatig vervaardige exemplaren en deze zijn een stuk goedkoper. Oorspronkelijk weren robijnen bewerkt in een ovale vorm, maar tegenwoordig worden ze ook in andere vormen geslepen. De grootte, helderheid en kleur bepalen de waarde van de robijn.

De robijn zou kracht en energie geven, ook zou het de passie en seksualiteit activeren. Door deze kenmerken kan de robijn het beste op de huid gedragen worden of anders dicht bij het lichaam.

Wat is een saffier en wat zijn de kenmerken?

Saffieren zijn al eeuwen lang geliefde edelstenen vanwege hun schoonheid en bijzondere eigenschappen. De saffier is de tweelingbroer van de robijn, ze behoren beide tot de korund groep. De echte saffier is hemelsblauw, maar er zijn ook enkele andere kleuren te vinden.

De saffier zou de sijsvertering bevorderen, helpt tegen hartziekten beschermen en herstelt de innerlijke vrede. Wanneer de steen voor langere tijd op de huid gedragen wordt kan je rustgevende gevoelens ervaren.


Populaire Artikelen