Wat zijn de voordelen van een refurbished telefoon?

  • Lisa
  • /
  • Maandag 13 November 2023
  • Views 98786

refurbished smartphone

Een refurbished smartphone of tablets zijn al eens eerder gebruikt door iemand anders. Ze zijn daarna opgeknapt en weer klaar voor gebruikt gemaakt. De toestellen worden eerst getest en waar nodig nieuwe onderdelen ingezet. Een nieuwe accu of nieuw scherm bijvoorbeeld. Hierdoor liggen de prijzen een stuk lager dan een nieuwe telefoon.

De toestellen worden eerst getest en waar nodig nieuwe onderdelen ingezet.

Refurbished staat dus voor gerenoveerd, je koopt dus een telefoon die opgeknapt is en daardoor in een betere prijscatagorie valt. Het is niet hetzelfde als een tweedehands telefoon omdat refurbished telefoons helemaal worden nagekeken en opgeknapt waar nodig, bij een tweedehands toestel gebeurt dit niet en weet je dus niet zeker wat je koopt. Zo krijg je vaak ook garantie op een refurbished telefoon, wat met een tweedehands toestel niet het geval is. Hier de voordelen van een refurbished telefoon op een rijtje:

1. Lagere prijs dan nieuw toestel aanschaffen.

Je koopt de smartphone of tablet voor een lagere prijs, met dezelfde kwaliteitseisen als een nieuw toestel. Zo heb je dus voor een lagere prijs een gelijkwaardig toestel én ook nog eens garantie.

2. Je krijgt garantie.

Naast de lagere prijs, kun je dus ook nog rekenen op een garantie. De toestellen worden al goed nagekeken en waar nodig gerepareerd. Maar om zeker te zijn van een goede aankoop geven ze ook nog eens garantie. Dit heb je niet bij de aankoop van een tweedehands toestel. Vaak bieden ze één tot twee jaar garantie. Dit ligt aan de prijs en aan de winkel waar je het koopt.

3. Nagekeken en gerepareert, wat niet het geval is bij een tweedehand telefoon.

Vaak is er wel wat mis met een apparaat. Deze worden opgekocht en de defecte of versleten onderdelen worden vervangen door een expert waardoor de telefoon een tweede leven krijgt. Het is niet alleen goed voor jouw portemonnee, maar ook voor het milieu.

4. Het milieu

Bij de aanschaf van een refurbished toestel, geef je een gebruikt toestel een tweede leven. dit is een stuk duurzamer dan recyclen en al helemaal als je een nieuw toestel wilt aanschaffen. Je levert dus een goede bijdrage aan materiaal- en energie besparing, maar ook aan de vermindering van gifstoffen en gevaarlijk afval zoals accu’s.

5. Goede kwaliteit

Vaak wordt er gedacht dat refurbished toestellen oud, afgedankt en kapot zijn, maar dit is niet het geval. Het kan gaan om gebruikte toestellen, maar ook toestellen uit overproductie of heeft als testtoestel gedient. De producten worden altijd eerst grondig gecheckt en gerepareerd waar nodig. Daarnaast wordt er ook nog eens garantie gegeven, dus je hoeft je geen zorgen te maken!Populaire Artikelen