Wat zijn de gezondheidsvoordelen van seks?

  • Lisa
  • /
  • Zondag 12 November 2023
  • /
  • Views 3389

liefdes-koppel

Aan je gezondheid werken doe je onder andere door gezond te eten en voldoende te bewegen. Maar wist je dat je ook een gezond lichaam krijgt en houdt door regelmatig te vrijen? Veel mensen weten niet dat het hebben van seks een hoop goede dingen veroorzaakt bij je, en dat zijn er meer dan je zou denken!

De fysieke voordelen

Gemiddeld verbrand je met een goede vrijpartij iets meer dan 100 calorieën, waardoor je bezig bent met sporten zonder dat je het doorhebt. Naast dat je er een strakker lichaam van krijgt, door het trainen van verschillende spiergroepen, is seks ook nog eens goed voor je weerstand! Dit komt door een verhoogde aanmaak van immunoglobuline A, een antilichaam wat ervoor zorgt dat er minder snel bacteriën en virussen binnendringen.

Door seks gaat je hart ook sneller kloppen en wordt je bloedsomloop goed gestimuleerd. Een gezond hart en een glanzende huid zijn gevolgen hiervan, wat je direct een frisse uitstraling geeft. En mocht je ooit last hebben van pijnklachten, dan is er goed nieuws! Tijdens het vrijen wordt het hormoon endorfine aangemaakt. Dit zorgt voor pijnverlichting.

Seks is goed voor je gezondheid!

Maar hoe zit het emotioneel?

Naast de fysieke voordelen zijn er ook emotionele voordelen die bij seks komen kijken. Zo is vrijen erg stress verlagend, en komt er vaak een gelukshormoon vrij wat zorgt voor meer intimiteit. Dit zogenaamde knuffelhormoon maakt dat je je ontspannen en fijn voelt, waardoor je misschien anders tegen zaken kan kijken dan voor het vrijen. En als je niet onbekend bent in de sekswereld, kan je creativiteit worden gestimuleerd. Denk bijvoorbeeld aan meer ontdekking bij jezelf door middel van masturbatie. Dit kan extra gestimuleerd worden met een seksspeeltje. Liever anoniem bestellen? Een masturbator of dildo bestellen kan ook gemakkelijk online.Populaire Artikelen