Waarom rijden vrouwen minder vaak schade dan mannen?

  • Lisa
  • /
  • Vrijdag 11 Augustus 2023
  • /
  • Views 97476

autoverzekering

We kennen allemaal wel grappen over vrouwen achter het stuur. Meestal zijn het de mannen die deze grappen over de auto rijkunsten van de vrouwen maken. Maar kloppen deze vooroordelen wel over het rijgedrag van de vrouwen? Zijn mannen wel betere autorijders of zijn dat de vrouwen? En wie rijden er meer schade? Ben je benieuwd, lees dan snel verder! Wil je meteen een autoverzekering vergelijken kijk dan op deze website.

Wie kan er beter rijden?

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat mannen zichzelf betere autorijders vinden omdat ze een beter inschattingsvermogen hebben, beter zijn in navigeren en een beter richtingsgevoel hebben ten opzichte van vrouwen. Toch blijkt uit meerdere onderzoeken dat vrouwen minder schade rijden dan mannen. Al beweren de mannen dat deze onderzoeken niet objectief zijn omdat mannen meer kilometers zouden maken en vaker op de weg te vinden zijn dan de vrouwen.

Hier valt natuurlijk over te discussiëren, maar wat zeker is is dat er verschillende verzekeringspartijen in het buitenland meer vertrouwen hebben in vrouwen en van mening zijn dat vrouwen over het algemeen veiliger rijden en daardoor minder schade veroorzaken. Het kan dus zo zijn dat je als vrouw minder premie hoeft te betalen dan als man. Helaas bestaat er in Nederland geen verschil meer in de hoogte van de premie, dit is afgeschaft.

Wie betaald er meer premie?

In Nederland zijn de kosten voor de basispremie van een autoverzekering dus gelijk, al was dit vroeger dus anders. Toch liggen de kosten voor een atuoverzekering voor vrouwen in Nederland meestal lager dan voor de mannen. Dit komt doordat vrouen vaak langer schadevrij rijden dan de mannen. Hierdoor kunnen ze sneller een hoge korting opbouwen, dit kan al snel oplopen tot tientallen procenten korting op de basispremie. Kijk daarom eens wat jouw premie zou kosten en kijk voor een autoverzekering afsluiten op Autoverzekering.nl.

Wie rijdt er meer schade?

Mannen rijden dus sneller schade dan vrouwen, waardoor de verzekeringspremie’s omhoog gaan. Niet alleen rijden mannen sneller schade, mannen rijden ook vaker schade voor een hoger bedrag. Toch zijn zowel mannen als vrouwen even vaak betrokken bij ernstige ongevallen. Het vooroordeel dat vrouwen minder vaak schade rijden dan mannen blijkt dus juist. Uit een onderzoek over de verkeersveiligheid blijkt dat jonge mannelijke bestuurders onder de 25 jaar 2,5 keer vaker bij een ongeval betrokken zijn dan een vrouw van dezelfde leeftijd. Terwijl vrouwen boven de 30 weer een wat hoger percentage hebben qua ongelukken veroorzaken.


Populaire Artikelen