Waar moet je opletten bij het kopen van een nieuwe kleerkast?

  • Lisa
  • /
  • Vrijdag 21 Oktober 2022
  • /
  • Views 99412

kledingrek

Een kleerkast kopen doe je maar een paar keer in je leven. Over het algemeen gaat een klerenkast 5 á 10 jaar mee. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je een kleerkast kiest die in je slaapkamer past en waar je veel plezier van gaat hebben. Met deze 5 tips gaat dat zeker lukken!

Wat is je budget?

Het begint met je budget. Wat wil je uitgeven aan je nieuwe klerenkast? Bedroomshop staat bekend als online shop met kleerkasten van goede Duitse kwaliteit voor een hele vriendelijke prijs. Je hebt al een kleerkast vanaf 219,-.

Een overzichtelijke kledingkast is erg fijn voor het overzicht.

Soort klerenkast

Bij Bedroomshop kan je kiezen uit twee soorten klerenkasten, namelijk:

  • De draaideurkasten zijn de meest gebruikte kleerkasten. Ze zijn leverbaar in veel verschillende breedtematen, van heel smal tot heel breed. Ze zijn goed betaalbaar en staan in elke slaapkamer.
  • Schuifdeurkasten zijn juist ideaal als je weinig ruimte in je slaapkamer hebt. Je hebt geen extra ruimte nodig voor het open en dicht draaien van de deuren en kunt alle ruimte voor de kast gebruiken.

Zowel een draaideurkast als een schuifdeurkast kan je bekleden met spiegeldeuren en zijn leverbaar in verschillende kleuren en houtsoorten. Zo heb je altijd een kleerkast die bij de uitstraling van jouw slaapkamer past!

Hoe groot mag je kleerkast zijn?

Hoeveel ruimte heb je in je slaapkamer voor de nieuwe kleerkast? Komt die tegen een wand aan te staan? En hoe breed is die wand? Houd er rekening mee dat je ook ruimte nodig hebt om de klerenkast op te bouwen. Als je bijvoorbeeld een muur van 2 meter hebt, kan je kast maximaal 180 cm breed zijn. Heb je ruimte voor een grote kledingkast? Bekijk dan ook onze kleerkasten van 2 meter of breder.

Onze schuifdeurkasten zijn leverbaar in 181, 226 of 271 cm breed. Onze draaideuren kan je bestellen in 136, 181, 226 of 271 cm breed. Onze kasten zijn 197, 210 of 229 cm hoog.

Welke kleur past bij jou?

Houd jij van een strakke witte designkast? Of kies je liever voor een stoere houtlook? Of wat dacht je van een knalkleur in je slaapkamer? Ons advies is om een klerenkast te kiezen die bij je bed past. Dit zorgt voor een strak en rustig geheel.

Welke indeling heb je nodig?

Los van hoe je klerenkast eruit ziet, is het natuurlijk belangrijk dat je een indeling kiest waar je wat aan hebt. De schuifdeurkasten hebben één plank en één roede per kastvak. Kies je voor een brede kast, heb je meer kastvakken en dus meer planken en roedes. Bij onze draaideurkasten heb je zowel hang- als legmogelijkheid en lades voor bijvoorbeeld je sokken en ondergoed. Ideaal zo heb je alles netjes opgeborgen in één kast!

Met deze 5 handige tips weet je precies waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe klerenkast. Veel plezier met je nieuwe kast!Populaire Artikelen