Waar komen al die heerlijke parfums vandaan en waarom zijn ze zo duur?

  • Lisa
  • /
  • Zaterdag 2 December 2023
  • /
  • Views 4793

parfumflesjes

Heb je jezelf wel eens afgevraagd waar alle bekende merken hun parfums laten maken? Waar de prijsopbouw vandaan komt en waarom zo’n flesje met jouw favoriete geurtje zo duur moet zijn? Dan is dit een artikel wat voor jou geschreven is. Als je dacht dat ieder geurmerk zijn eigen fabriek heeft, dan heb je dat mis. Ongeveer 80% van de totale wereldwijde markt in parfum komt namelijk vanuit één Duitse fabriek genaamd DROM. Deze fabriek is gevestigd in de buurt van München en fabriceert parfumconcentraten voor heel veel verschillende merken.

Iedereen ruikt parfum anders

Op geurconcentraten kan geen patent gelegd worden

Omdat geuren persoonlijk zijn en door iedereen anders geïnterpreteerd worden is het niet mogelijk om patent op een bepaalde geur aan te vragen. Wat wel gepatenteerd kan worden zijn de flesjes, de namen en de designs. Dit is dus wat grote parfummerken wereldwijd doen. Echter door de aandacht die zij aan het “uiterlijk” van de geur besteden stijgt de prijs naar een hoogtepunt. Dit is de reden dat een flesje van 30 ml gevuld met een bekend vrouwen parfum al snel zo’n kleine tweehonderd vijftig euro kost. Wanneer je het flesje wegdenkt, de reclame naam eraf haalt en de verpakking versimpeld kost een flesje van datzelfde geurconcentraat nog maar zo’n twintig euro. FMfan.nl vindt het innerlijk van de flesjes belangrijker dan de uitstraling, het gaat om de geur niet om het flesje. Daarom zit de kwalitatief hoogwaardige geur in een simpele fles met een simpele verpakking en is de naam geen naam maar een nummer.

Wat is het verschil tussen een parfum en een eau de toilette?

Iedereen die gek is op geurtjes weet dat de parfum sterker ruikt dan de eau de toilette van dezelfde geur. Dit komt omdat het geurconcentraat in een parfum minimaal 20% moet zijn om de naam “parfum” te mogen dragen. Een eau de toilette heeft minimaal 10% aan geurconcentraat. De eau de parfum die hier qua sterkte tussenin valt, heeft minimaal 16% geurconcentraat. De Fermone lijn bij FMfan is hetzelfde als de parfums in de dure parfumerieën. Wanneer je een geur wilt uitproberen kun je voor dertig cent een proefmonster bestellen. Bevalt de geur dan kun je een flesje kopen van 30 ml of 50 ml.

Goedkoop jouw favoriete geurtjes in huis

De kwaliteit van een geur zit m niet in de verpakking, de prijs helaas wel. Geef jij niets om het uiterlijk van een geur maar wil je wel jouw favoriete geuren goedkoop kunnen aanschaffen? Kies er dan voor om jouw geurtjes online te bestellen zonder poespas maar wel voor een schappelijke prijs. Deze geuren komen uit dezelfde DROM fabriek in Duitsland als alle andere bekende merk geuren en doen absoluut niet onder qua kwaliteit en geurvastheid.Populaire Artikelen