Voordelen en nadelen van een ooglidcorrectie

 • Lisa
 • /
 • Woensdag 15 November 2023
 • /
 • Views 108337

voordelen en nadelen ooglidcorrectie

Het laten uitvoeren van een ooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep. Een ooglidcorrectie brengt veel voordelen met zich mee, vooral als je de ingreep laat uitvoeren door een gespecialiseerde en ervaren arts. Naast de voordelen is het ook belangrijk om, net als bij iedere ingreep, rekening te houden met mogelijke complicaties. Lees verder voor meer informatie over een ooglidcorrectie.

Hangende oogleden kunnen je dan ook een onuitgeslapen, boze of verdrietige uitstraling geven.

Waarom een ooglidcorrectie?

Het kan zijn dat door huidveroudering de huid van je oogleden verslapt en zich uitrekt, hierdoor ontstaat een huidoverschot. In je oogleden kunnen vocht- en vetweefsel ophopen, dit kan zorgen voor een verandering van je uiterlijk. Hangende oogleden kunnen je dan ook een onuitgeslapen, boze of verdrietige uitstraling geven. Ook hebben veel mensen last van hoofdpijn door de druk van oogleden op de ogen. Een ooglidcorrectie zorgt ervoor dat deze klachten binnen één behandeling verdwijnen. Meer weten over deze ingreep? Stel je vragen gerust aan Betan Clinics. Deze cosmetische kliniek staat bekend om de professionele behandelingen.

Voordelen van een ooglidcorrectie

Frisse en jongere uitstraling

Met hangende oogleden zie je er al snel vermoeid uit. Door een ooglidcorrectie uit te laten voeren krijg je weer een frisse, uitgeruste en jongere uitstraling. Hou er wel rekening mee dat het een paar maanden duurt totdat het resultaat van de ingreep volledig zichtbaar is.

Minder hoofdpijn

Herhaaldelijk je wenkbrauwen optrekken bij hangende oogleden kan hoofdpijnklachten veroorzaken. Een ooglidcorrectie zorgt ervoor dat dit optrekken niet meer nodig is, waardoor de hoofdpijn zal verminderen.

Beter zicht

Als je bovenoogleden gedeeltelijk over het oog vallen dan kan dit zorgen voor een verslechterd zicht. Een ingreep door een gespecialiseerde plastisch chirurg verhelpt deze klachten.

Onzichtbare littekens

Na de ingreep zijn er hechtingen nodig, hierdoor ontstaan vaak kleine littekens. De plastisch chirurg plaatst de hechtingen in de huidplooi, waardoor de littekens nauwelijks nog zichtbaar zijn..

Pijnloze ingreep

De behandeling duurt ongeveer één uur en is geheel pijnloos door de plaatselijke verdoving. Je ogen kunnen na de ingreep pijnlijk en gezwollen aanvoelen. Deze pijn neemt al na een paar dagen af.

Complicaties ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is een relatief simpele en kleine ingreep, waardoor de kans op complicaties zeer klein is. Zeker als je ervoor kiest om de ingreep uit te laten voeren door een gecertificeerde, gespecialiseerde en ervaren chirurg. Er is een zeer kleine kans dat je te maken krijgt met onderstaande complicaties

 • Irritatie van het oog
 • Nabloeding
 • Nabloeding
 • Infectie
 • Allergische reactie op de verdovingsvloeistof
 • Trekkend ooglid door de ingreep
 • Holtes of bultjes met vocht in het litteken
 • Moeite met openen of sluiten van de ogen

Nadelen ooglidcorrectie

Niet altijd mogelijk

Voor de meeste mensen is het gewoon mogelijk om een ooglidcorrectie uit te laten voeren. Echter is deze ingreep niet mogelijk als er onvoldoende overtollige huid of weefsel aanwezig is. Tijdens het eerste consult kan de plastische chirurg direct aangeven of je in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie.

Geen vergoeding

Over het algemeen wordt een ooglidcorrectie niet vergoed door de zorgverzekeraar. De kosten voor cosmetische behandelingen vallen buiten de verzekering, waardoor de kosten niet worden vergoed. Het kan zijn dat je om medische redenen een ooglidcorrectie wilt laten uitvoeren, dan wordt het is uitzonderlijke gevallen wel vergoed. Bijvoorbeeld als er sprake is van een chronische of aangeboren afwijking.

Definitief resultaat na 5 weken

Na de ingreep moeten de huid en spieren rondom je ogen herstellen, waardoor het definitieve resultaat van de behandeling pas na ongeveer vijf weken zichtbaar is. Na de ingreep heb je dus even geduld nodig.


Populaire Artikelen