Volle buik vooruit, en meer over zwangerschapskleding

  • Lisa
  • /
  • Donderdag 21 September 2023
  • /
  • Views 78837

zwangere-buik

We moeten het er een keer over hebben: zwangerschapskleding. En geloof me, dat is niet alleen voer voor vrouwen die een kind verwachten. Ook mannen, en vrouwen van alle leeftijden hebben het er regelmatig over.

Geschikte zwangerschapskleding vinden

Er is namelijk nogal wat over te zeggen, over die kleding waar een snel groeiende buik in moet passen. Jaren geleden was dat louter de jurk. Wijd en nog wijder. Daar paste de buik te allen tijde onder, maar het was ook direct duidelijk dat de vrouw zwanger was en dat elegante modieuze kleding niet direct voorhanden was.


Het zwangerschapskledingstuk was de jurk (lees: tent)

Heel veel moeders hebben deze ‘tenten’ gedragen, zoals ze ook wel gekscherend genoemd werden. Soms tot net boven de knie, ook wel korter en soms tot ver op de kuiten. Jurken waren hét zwangerschapskledingstuk. Eventueel aangevuld met mooie dames tassen om er nog wat van te maken. Het schoeisel kon er immers niet veel aan toevoegen (lees: platte sandalen).

En toen was daar ineens de tuinbroek. Kocht je die een beetje groot, dan paste daar -zeker de eerste maanden- prima een zwangere buik in. Kon je in ieder geval die jurk aan de wilgen hangen. En het fietste comfortabeler.

Fabrikanten kregen dit in de gaten en gingen ware zwangerschapstuinbroeken produceren. Dat was nou net niet de bedoeling, als we de groep modieuze vrouwen moeten geloven. Nu werd het echt zo’n broek-ding. Log en groot. Maar veel anders was er niet. Ja, een broek met tussenstukken van elastiek. Dat was het alternatief. Evenmin elegant.

Zwangerschapskleding van hand tot hand

Tegen de tijd dat je met een luiertas de straat op durfde, had je die broek allang afgezworen en kwam deze bij een volgende moeder in spé terecht, want zwangerschapskleding ging vaak van hand tot hand. Tijdelijk gebruik, nietwaar.

Hoe anders is dat tegenwoordig. Allereerst moet gezegd dat de buik gezien mag worden. Vroeger moest deze nog wel eens verstopt of zo lang mogelijk onzichtbaar zijn. Nu is het volle buik vooruit.

Laat je zien met je buik

Zwangerschapkleding mag weer stijlvol zijn. En daar doen fabrikanten inmiddels hun best voor. Een jurk is geen tent meer, maar een prachtig stijlvol exemplaar waar je buik nog altijd onder kan doorgroeien. Broeken laten nauwelijks zien dat ze in de categorie zwangerschapskleding vallen en er zijn jasjes en colberts, vesten en truien die de buik mooi vormgeven en helemaal up to date zijn als het om de laatste modetrends gaat. Bijpassende sjaal, sportieve sneakers, een goede tas. Als niet alles erin past, pak je gewoon de schoudertas heren van je lief. Die kan net zo goed. Laat je zien als je zwanger bent.Populaire Artikelen