Zo kies jij het perfecte vloerkleed

  • Lisa
  • /
  • Donderdag 29 Juni 2023
  • /
  • Views 90000

vloerkleed

Vloerkleden geven sfeer en staan gezellig in huis. Ze maken je zithoek één geheel en frissen een saaie plek op. Bovendien geven ze je warme voeten. En niet alleen op de vloer doen vloerkleden het goed. Ook staan ze mooi op de bank of een stoel. Zo kies jij het perfecte vloedkleed:

Vloerkleden brengen sfeer in je woonkamer!

Schapenvacht

Een schapenvachtje staat gezellig over een bank of stoel, maar is ook heel geschikt voor in de baby- en kinderkamer. Vaak is dit het kleinste slaapkamertje van het huis, en daarin past geen groot vloerkleed. Een schapenvachtje is dan perfect. Je kunt ze in allerlei kleuren kopen.

Groot vloerkleed

Wil je van je zithoek meer één geheel maken? Dan is een groot vloerkleed heel geschikt. Dat past zowel onder je salontafel als je bank en stoelen. Om je zithoek rustig te houden, kies je het beste een effen vloerkleed of een kleed met een eenvoudig dessin.

Een Perzisch tapijt heeft verschillende patronen, maar door de herhaling heeft het toch een rustige uitstraling. Je hebt zowel klassieke als moderne Oosterse tapijten. Kies er één waarin de kleuren van je meubels terugkomen. Mooi!

Lege plek opvullen

Een lege plek in de kamer opvullen kan prima met een wat kleiner vloerkleed. Een saaie plek frist helemaal op met een vloerkleed in een opvallende print of kleur. Bijvoorbeeld met geometrische vormen.

Rond vloerkleed

Een rond vloedkleed staat leuk onder een ronde tafel, maar ook onder een krukje dat je als bijzettafeltje gebruikt. Lekker speels is een rond vloedkleed met kwastjes. Ga je voor apart, kies dan een jute vloerkleed met opengewerkt dessign.

Loper voor in de gang

Een langwerpig vloerkleed kan goed in de gang. Een saaie tegelvloer frist er meteen van op! Leg wel even een antislipmatje eronder om uitglijden te voorkomen.

Dierenvel

Wat dacht je van een rendiervel op de grond naast je bed? Zo heb je nooit meer koude voeten als je uit bed stapt. Dierenvellen zijn helemaal in, en dat is niet voor niets. Een koeienhuid past goed in een modern interieur en een geitenvacht geeft juist een rustiek effect aan je woonkamer. Mooi over een oude tafel, maar ook op de grond of over een stoel.

Welke vloerkleed kies jij? Deel het hieronder in de reacties!Populaire Artikelen