Vloerisolatie als ideale basis voor isolatie van je huis

  • Lisa
  • /
  • Zaterdag 15 Oktober 2022
  • /
  • Views 3128

vloerisolatie

Een sfeervolle woning met koude voeten

Woningen die voor 1975 zijn gebouwd ademen behoorlijk wat sfeer uit en ze zijn daarom zeer gewild. Het zijn echter ook huizen die een belangrijk minpunt hebben. Als bewoner kan je ook flink last krijgen van koude voeten. Dat komt omdat vloeren van huizen van voor 1975 doorgaans nog geen vloerisolatie hebben. Dat is de reden waardoor er kou naar boven trekt jouw huis in. Die kou gaat vaak gepaard met vocht waardoor er een onaangenaam binnenklimaat kan ontstaan. Daar heb je gelijk de reden te pakken waarom steeds meer mensen die in een dergelijke karakteristieke woning wonen hun vloer laten isoleren. Een klus waar je maar liever niet zelf aan begint.

Energiebesparende maatregelen

Isolatie, wooncomfort en energieverbruik

Naast meer wooncomfort zorg je er met isolatie ook voor dat je veel minder energie zult gaan verbruiken. De kachel hoeft immers minder aan te staan en doordat er een binnenklimaat zonder vochtoverlast ontstaat voelt je huis gelijk veel comfortabeler aan. De aangewezen partij om isolatie bij je te komen aanleggen is dan ook het energiebedrijf. Zo kan men goed voor jou voorrekenen hoeveel je gaat besparen en hoe jouw woning met een of meerdere vormen van isolatie zo comfortabel mogelijk aanvoelt.

Takkenkamp is een duidelijk voorbeeld van een isolatiebedrijf wat zijn diensten heeft verbonden aan Vattenfall. Dit is toch wel een van de belangrijkste partijen wanneer het gaat om de levering van energie. Ook verzekeringsmaatschappijen zoals Centraal Beheer werken samen met deze vakmensen. Op die manier woon jij veilig en vertrouwd in een gezond huis en heb je daarnaast een lager energieverbruik.

Isolatie zonder overlast

Wordt er een isolatie onder jouw vloer aangelegd dan weet je zeker dat je een comfortabel warm huis krijgt. Daarnaast is een groot voordeel dat je geen overlast zult ervaren tijdens de aanleg van de isolatie. Dat komt doordat men vanuit de kruipruimte te werk gaat. Er gaan geen woonruimte verloren zoals bij bijvoorbeeld dakisolatie wel het geval is. Daarnaast hoeft er geen isolatielaag te worden afgewerkt waarbij flink wat stof kan vrijkomen. Kortom: de isolatie van je vloer zorgt voor een gezonde basis van je huis. Informeer goed welke verdere mogelijkheden er zijn om jouw huis te isoleren en hoe jij het hoogste rendement behaalt op jouw investering.
Tags: Tassen Handtas

Populaire Artikelen