Vloeren vergelijken: kijk eens naar pvc vloeren

  • Lisa
  • /
  • Maandag 10 Oktober 2022
  • /
  • Views 3272

pvc vloer

Vloeren die gemakkelijk te onderhouden zijn

Als je een vloer gaat kopen is het belangrijk dat je let op het gebruiksgemak van de vloer. Een vloer van laminaat of parket is mooi en praktisch maar het schoonmaken wil nogal eens een probleem vormen voor de gebruikers. Zo zal er altijd vuil en stof ophopen in de naden van het materiaal waardoor je vloer een vies uiterlijk krijgt.

Een vloer van vinyl is daarentegen gemakkelijk te onderhouden. Veel mensen zoeken dus naar een vloer die het midden is tussen deze varianten. De pvc vloeren die tegenwoordig steeds meer te koop zijn, blijken de oplossing te zijn voor dit probleem. Het is de ultieme vloer voor huishoudens waar geleefd wordt.

Het hoe en wat van vloeren

Een vloer die veert

Het grote voordeel van vinyl is wel dat de vloer wat veert. Wanneer er sprake is van een valpartij is de kans op lichamelijk letsel dus net wat kleiner dan wanneer dit gebeurt op een vloer van laminaat of parket. De pvc vloer heeft eveneens een verende werking waardoor erop gespeeld kan worden zonder dat er een harde pijnlijke valpartij kan voorkomen. De vloer heeft de uitstraling van een vloer van laminaat of parket doordat er een houtprint in het materiaal zit. De uitkomst dus voor wie een trendy huis wil met een hoog wooncomfort en een grote mate van veiligheid.

Een vloer die je zelf legt

Een vloer die van dit materiaal is valt zeer gemakkelijk te leggen. Doordat het gaat om flexibele stroken is er geen sprake van dat je met de zaag het materiaal op maat moet krijgen. De meeste mensen krijgen dit met een scherp stanleymes of met een schaar al voor elkaar. De vloer van dit materiaal is dan ook zeer gemakkelijk in de aanleg: je hebt er geen stoffeerder voor nodig. Daarnaast is het een vloer die te gebruiken is om ook de trap mee te bekleden. Doordat er gebruik wordt gemaakt van zelfklevende stroken achterop is er haast geen voorbehandeling nodig.

Meerdere uitvoeringen beschikbaar

Voor dit type vloeren zijn meerdere uitvoeringen beschikbaar. Je kunt kiezen voor stroken die je legt als een laminaatvloer maar er is ook een keuze voor een tegelvariant. Daarnaast kan je kiezen voor een vorm die verlijmd wordt gelegd maar ook voor een kliksysteem tussen de diverse delen. Op die manier is er voor iedereen wel een variant te vinden. Bij thuisin vind je een volledig assortiment.
Tags: Tassen Handtas

Populaire Artikelen