Vliegveld parkeren; hoe vind ik een goedkope parkeerplaats?

  • Lisa
  • /
  • Zaterdag 24 September 2022
  • /
  • Views 525

vliegveld

Heb jij die welverdiende reis eindelijk geboekt? Het vooruitzicht naar een vakantie is altijd heerlijk. Toch kan je nog niet rusten zodra je de vliegtickets en accommodatie geboekt hebt, er zijn nog meer zaken die geregeld moeten worden. Denk maar eens aan de reis richting de luchthaven van vertrek. Wanneer jij dit het liefst met de auto doet dan dien je ook nog een parkeerplaats zien te regelen. Maar waar kan je het beste parkeren en hoe vind je de ideale parkeerplaats? In dit artikel geven wij antwoord op deze vragen. Zo weet jij precies wat de parkeermogelijkheden zijn, hoe je deze kan vinden en hoe je deze eenvoudig online kan regelen.

Vergelijk de parkeermogelijkheden online

Het vinden van de beschikbare parkeermogelijkheden is makkelijker dan je wellicht had gedacht. Er zijn namelijk meerdere vergelijkings- en boekingsplatformen te vinden waarmee je de parkeermogelijkheden gemakkelijk kan vinden en vergelijken. Via het platform Vliegen en Parkeren kan je de parkeermogelijkheden bij Nederlandse, Belgische, Duitse en zelfs Franse luchthavens vinden en vergelijken. Of je nu dus op zoek bent naar parkeren Rotterdam Airport, een parkeerplaats bij Frankfurt Airport of wellicht bij Charleroi Airport, de mogelijkheden zijn er!

Hoe werkt het vergelijken en boeken?

Het werkt eenvoudig; je selecteert simpelweg de juiste luchthaven en je vertrek- en aankomstdatum. Het beschikbare parkeeraanbod voor jouw periode wordt getoond en jij kan de vergelijking starten. Het overzicht kan naar wens aangepast worden. Standaard staan de meeste website gesorteerd op prijs, dit kan echter ook aangepast worden naar een sortering op basis van beoordeling of reistijd. Ook kan er gefilterd worden op basis van parkeer-gerelateerde voorkeuren. Zo kan je filteren op basis van bijvoorbeeld sleutelbehoud of elektrisch laden. Eenmaal de ideale parking gevonden, voer simpelweg je persoonlijke gegevens in en betaal online. Vervolgens ontvang je een reserveringsbevestiging en voucher per mail. Hierop staat alle informatie omtrent het parkeren.

Meer informatie over de methoden van parkeren

Nu is het echter nog steeds niet duidelijk hoe je jouw auto kan parkeren. Doorgaans worden er drie verschillende parkeervormen onderscheden rondom luchthavens. Iedere parkeermethode wordt hieronder beschreven. Parkeren op loopafstand

De gemakkelijkste manier van parkeren wordt doorgaans enkel aangeboden door de luchthaven zelf. Deze parkeerterreinen liggen naast of nabij de luchthaven en bevinden zich op loopafstand. Na het parkeren, vaak middels kentekenherkenning of QR-code, kan je simpelweg te voet door naar de luchthaven.

Shuttle parkeren

Indien je een goedkope parkeerplaats zoekt, bijvoorbeeld als je een lange reis naar Zuid-Amerika hebt geboekt, dan ben je het beste uit met een shuttleservice. Hierbij parkeer je jouw auto op het parkeerterrein en wordt je vervolgens naar de luchthaven gebracht. Bij terugkomst wordt je ook weer opgehaald door een van de shuttlebusjes en weer teruggebracht.

Valet parkeren

Last but not least; parkeren inclusief een valetservice. Hierbij overhandig je jouw auto aan een chauffeur, dit direct bij de luchthaven. Deze chauffeur parkeert jouw auto en brengt deze bij terugkomst ook weer terug naar de luchthaven. Jij komt zelf dus niet verder dan de luchthaven en hoeft zelf niet eens te parkeren!
Tags: Tassen Handtas

Populaire Artikelen