Vijf redenen waarom jij een elektrische fiets moet kopen!

  • Lisa
  • /
  • Vrijdag 18 November 2022
  • /
  • Views 3686

Stella fiets

Een elektrische fiets kopen

Steeds meer Nederlanders overwegen de aankoop van een elektrische fiets. Vanwege de corona pandemie werken veel Nederlanders thuis, is sporten minder mogelijk geworden en zijn we op zoek naar manieren om toch een beetje beweging te pakken. En wie niet thuis kan werken en fysiek op het werk verwacht worden stappen veel over van het openbaar vervoer naar de fiets. Ben jij nog niet overtuigd? Wij geven vijf redenen om een elektrische fiets te kopen.

5 redenen om een E-bike te kiezen

Waarom je voor een e-bike moet kiezen

Dat fietsen gezond is weet iedereen. Maar wist jij dat een elektrische fiets veel meer voordelen heeft dan je in eerste instantie zal denken? We zetten we vier voordelen van een elektrische fiets kopen voor je op een rijtje.

Mobiliteitsbudget flexibel inzetten

Steeds meer bedrijven bieden hun personeel een mobiliteitsbudget. Dit betekend dat een werknemer zelf zijn of haar mobiliteitsvraagstuk kan invullen. Voor de één zal dit een treinabonnement zijn, voor de ander een leaseauto of een reiskostenvergoeding van €0.19 cent per kilometer. Voor wie tussen de 10 en 15 kilometer van het werk woont loont he gebruik van een elektrische fiets dan zeker. Deze afstanden zijn prima fietsend af te leggen!

Beter voor het milieu

Een elektrische fiets is minder belastend dan een auto. Je maakt geen gebruik van fossiele brandstoffen. Zeker wanneer je gebruik maakt van groene energie reduceer je je CO2-footprint enorm. Is je elektrische fiets na een flink aantal jaren afgeschreven? Bijna alle onderdelen zijn prima te recyclen. Zelfs de accu, die na gebruik ontmanteld wordt waarna kostbare metalen teruggewonnen worden.

Sneller dan een auto

Veel forensen die 10 kilometer van hun werk wonen, zijn volgens een onderzoek van onderzoeksbureau Right sneller op hun werk dan forensen met de auto. 56% van de forensen was sneller op hun bestemming, doordat er geen oponthoud was door files. Gewoon lekker doortrappen dus!

Geen frustraties onderweg

Op een elektrische fiets fiets je ontspannen. Je hebt geen last van verkeersfrustraties als bumperklevers, drukke knooppunten en de vraag of je je afslag nog haalt. Het enige dat een elektrische fiets niet voorkomt is het wachten voor het rode verkeerslicht, maar als dat alles is?

Werk aan je gezondheid

Een afstand van 10 kilometer leg je op een e-bike af in ongeveer een half uur. Laat dat nou net de aanbevolen tijd voor je dagelijkse beweging zijn! Wie fietst maakt tijdens het fietsen het hoofd leeg, ontspant en verminderd stress. Regelmatig fietsen voorkomt daarnaast overgewicht en verminder de kans op hart- en vaatziekten.

Dit zal voor iedereen de belangrijkste reden moeten zijn om de auto te laten staan en over te stappen op een elektrische fiets. Want één ding is zeker: wie ooit elektrisch heeft gefietst is om en wil nooit meer anders!
Tags: Tassen Handtas

Populaire Artikelen