Verzekeringen voor vrouwen

  • Lisa
  • /
  • Dinsdag 8 Augustus 2023
  • /
  • Views 77957

autoverzekering voor vrouwen

Zijn mannen en vrouwen verschillend als klant van een verzekeringsmaatschappij? De dames letten vaker wat beter op de details bij het afsluiten van een verzekering. Ze zullen dan ook minder snel in de valletjes van de kleine lettertjes trappen dan mannen. Maar wil dat zeggen dat verzekeringsmaatschappijen liever met mannen te maken hebben? Nee, dat is zeker niet het geval.

De meeste mensen zijn van mening dat vrouwen slechter rijden dan mannen, maar dat blijkt niet helemaal correct te zijn.

De slechte naam is soms terecht, maar zeker niet altijd.

De meeste verzekeringsmaatschappijen in België en Nederland zijn legitiem. Dat wil zeggen dat ze winsten maken door het afsluiten van verzekeringen die indien nodig ook direct zorgen voor dekking van het verzekerde. Natuurlijk zijn er ook mensen binnen het verzekeringswezen die het niet zo nauw nemen met de regeltjes en afspraken. Bij het afsluiten van een verzekering zijn deze mensen echter redelijk makkelijk te herkennen; ze willen alleen maar uw handtekening onder de overeenkomst zien.

Iets uitleggen of een kleine wijziging in de overeenkomst afspreken om een probleem op te lossen, dat kan natuurlijk niet, want zo zijn de regels. De regels laten niet toe dat men iets verandert.

Natuurlijk bestaan er regels, en ook een verzekeraar moet zich aan de wet houden. Maar binnen de wetgeving en de regelgeving van een verzekeringsmaatschappij is veel mogelijk. Individuele aanpassingen bij een uitvaartverzekering bijvoorbeeld zijn heel gewoon. U gaat een uitvaartverzekering afsluiten; Wanneer u afspreekt dat er een mooie, gevoerde eikenhouten kist moet komen voor uw uitvaart of die van uw partner is dit zeker mogelijk. Een uitvaart kan tegenwoordig zeer persoonlijk gemaakt worden.


Hoe maakt een uitvaartverzekering dan winst?

Eigenlijk is het antwoord op die vraag heel eenvoudig; door u een erg lang leven toe te wensen. Moet u een uitvaartverzekering afsluiten? Ja, het is zeker verstandig dat te doen. En wel zo vroeg mogelijk. U betaalt dus langer premie, maar een lagere premie. Hoe langer u leeft, des te eerder de polis premievrij zal worden. Dat wil zeggen dat u genoeg premies betaald hebt om de onkosten van het verzekerde te dekken, en een beetje meer.

Dat beetje meer is de winst voor de verzekeringsmaatschappij. Dat u op een wat hogere leeftijd geen premie meer hoeft te betalen wil dus niet zeggen dat het niveau van de dienstverlening, het verzekerde, plotseling daalt. Vaak is het tegendeel eerder waar. Een uitvaartverzekering vergelijken is dus zeker een goed idee. Dat geldt natuurlijk ook voor andere vekeringen, ook die met een kortere looptijd, zoals een autoverzekering. Uw eigen uitvaartverzekering vergelijken met de bedoeling een andere te kiezen is mogelijk. U bent daar helemaal vrij in. Blijf wel goed op de details letten, want daar is ook de verzekeraar mee gebaat.Populaire Artikelen