Vakantie vieren in eigen land

  • Lisa
  • /
  • Donderdag 29 September 2022
  • /
  • Views 7990

Nederland

Of je nu in de herfst, winter, zomer of lente op vakantie wil: in ons eigen land is er ook altijd genoeg te doen! Heerlijk de zon op zoeken, lekker langs het water lopen of door de bossen. Toch zijn er verschillende plekken in Nederland die iets unieks hebben en elk tijdstip van het jaar mooi kunnen zijn. Denk hier bijvoorbeeld aan de waddeneilanden! In de zomer heerlijk zonnen, de herfst en lente prachtige wandelingen maken en in de winter krijg je een unieke kijk op het winterse landschap. Wij duiken in de eilanden en vertellen over de twee mooiste waddeneilanden voor elk seizoen.

Wanneer jij tijd en zin hebt in een vakantie kun je gewoon een boot pakken naar één van de waddeneilanden.

Waddeneilanden: op vakantie in Nederland

Wanneer je op vakantie gaat denk je niet snel aan Nederland. Dit komt voornamelijk door het weer. Toch is het zo dat het weer op een eiland vaak juist lekkerder aanvoelt. De zon schijnt vol op je gezicht en de wind kan je simpel voorkomen door de juiste kant van het eiland te kiezen. Houdt je echt van de zomer, dan is elk eiland wel geschikt. Texel en Terschelling zijn de beste opties wanneer je van luxe houdt en de overige gebieden zijn voor de mensen die rust zoeken.

Wanneer je in de koudere maanden vertrekt merk je dat er veel voordelen zijn. De toerisme is flink wat minder en de bootprijzen en appartementen een stuk goedkoper. Dit zorgt ervoor dat je heerlijk kan fietsen terwijl de natuur nog steeds even prachtig is. Fietstochten door de duinen, bossen en langs de stranden: je kan het zo lang en zo kort maken als je zelf wilt. Hou je niet van fietsen? Dan kan je ook paardrijden, zonnebaden of gewoon heerlijk op een terras zitten met zee uitzicht.

Waddeneilanden in de overige seizoenen

Wanneer je niet bang voor regen of wind bent is het juist op de slechtere dagen een uitdaging om de zee op te zoeken. Hoge golven, surfers en andere watersporters zijn jouw uitzicht samen met een heerlijke frisse zeelucht. Zolang je tegen de duin aan zit heb je geen last van de wind en zul je ook niet veel merken van de regen. Er zijn genoeg mooie vakantiehuizen in Nederland waar je heerlijk kunt genieten van de natuur en de prachtige omgeving. Zo kun je steeds meer mooie plekken in Nederland ontdekken.

In de winter lijkt het natuurlijk niet verstandig om naar de waddeneilanden te gaan maar toch is het tegendeel waar. Zeker als het gesneeuwd of gevroren heeft kan het landschap mooi verschijnselen brengen. Vergeet daarnaast niet dat je, hoewel het bijna nooit voorkomt, hier ook het noorderlicht af en toe kan bewonderen. Wanneer de duinen vol met sneeuw liggen wordt er hier zelfs gesnowboard en geskied. Helaas moet je wel zelf naar boven lopen. Bij de zee heb je de kans om ijsstekels tegen te komen. Door de wind en de kou vormt het ijs een waar spektakel. En 's avonds kruip je heerlijk tegen de warme kachel aan in het huisje om daarna te genieten van de sterren die hier zeer goed te zien zijn.

Nederlandse kust
Prachtige Nederlandse kust

De zomer hoeft niet het juiste tijdstip te zijn voor een vakantie in het Noorden. Wanneer jij tijd en zin hebt in een vakantie kun je gewoon een boot pakken naar één van de waddeneilanden. En welk gebied je ook pakt: er is genoeg te beleven voor een prachtige vakantie.


Populaire Artikelen