Uitvaartverzekeringwijzer.net: “Uitvaartverzekering wordt vaak niet geclaimd”

  • Lisa
  • /
  • Zondag 17 September 2023
  • /
  • Views 58197

begrafenis

Zoals u op girlstyle al vaker heeft gelezen regelen vrouwen vaak de financiële zaken thuis en zorgen vrouwen dat alles goed geordend is. Echter blijkt dat de polissen van uitvaartverzekeringen vaak niet zo goed bewaard worden of misschien te ver verstopt. Want uit onderzoek blijkt dat uitvaartverzekeringen vaak niet meer vindbaar zijn nadat iemand is overleden.

Wanneer een dierbare overlijd is het voor de naaste familie in veel gevallen enorm lastig om te achterhalen waar de overledene een uitvaartverzekering had afgesloten. Hierdoor is in de dagen na overlijden een grote zoektocht in lades en kasten, maar vaak zonder resultaat. Uitvaartverzekering website Uitvaartverzekeringwijzer.net is een petitie gestart om dit probleem op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen. Ze vinden het noodzakelijk dat er een systeem komt waarmee nabestaanden direct na het overlijden van een dierbare kunnen zien of er een uitvaartverzekering is. "Het is enorm belangrijk dat nabestaanden meteen weten welk bedrag er beschikbaar is, zodat ze voor de uitvaart weten wat voor soort afscheid ze kunnen regelen, aldus Leon Schouten, directeur van Uitvaartverzekeringwijzer.net. Hij constateert dat uitvaartverzekeraars de niet geclaimde uitvaartverzekeringen in veel gevallen niet uitkeert, waardoor er onterecht miljoenen euro’s in handen van de uitvaartverzekeraars blijft.

Niet alleen uitvaartverzekeringen, maar ook andere levensverzekeringen onvindbaar

In Nederland kun je naast de uitvaartverzekering ook nog een andere levensverzekering afsluiten. Dat is de overlijdensrisicoverzekering. Bij de overlijdensrisicoverzekering is het probleem een stuk kleiner dan bij de uitvaartpolissen, maar ook hier is het probleem aanwezig. Bij overlijdensrisicoverzekeringen kunnen de bedragen nog veel groter zijn. Een overlijdensrisicoverzekering wordt vaak afgesloten bij een hypotheek en hiermee zorgt men ervoor dat nabestaanden in het huis kunnen blijven wonen en de vaste lasten kunnen blijven betalen.

Duizenden uitvaartverzekeringen worden niet geclaimd.

Om hoeveel uitvaartverzekeringen het gaat is niet precies bekend. Al is volgens Uitvaartverzekeringwijzer.net duidelijk dat het om duizenden polissen moet gaan. DELA heeft laten weten dat het alleen bij hun op jaarbasis al om een bedrag van ongeveer 560.000 euro gaat wat niet geclaimd wordt. De kans is daarom groot dat het in heel Nederland om tientallen miljoenen gaat die de afgelopen jaren niet geclaimd zijn.


Populaire Artikelen