Totaalreiniging voor een schoon huis

  • Lisa
  • /
  • Woensdag 28 December 2022
  • /
  • Views 44483

ramen-poetsen

Je hebt een eigen stekje. Veel mensen dromen van een eigen huis. Je brengt er veel tijd door en wilt je daarom ook echt thuis voelen in je eigen huis. Je geeft de muren een mooie kleur, zet planten neer en kleedt de ruimtes aan met persoonlijke spullen, leuke meubels en planten. Naast de inrichting van het huis, komt ook de buitenkant aan de beurt. Met totaalreiniging voor je huis zorg je ook voor de buitenkant van het huis. Dat is minstens zo belangrijk.

Wat is totaalreiniging?

Door je woning van de buitenkant professioneel te laten schoonmaken investeer je op een verstandige manier in het huis. Je huis blijft daardoor in een goede staat verkeren en het ziet er strak en schoon uit. Met totaalreiniging regel je al het onderhoud rondom je woning. Afhankelijk van je situatie worden verschillende technieken gebruikt om je woning schoon te maken en te onderhouden. Het gaat hierbij bijvoorbeeld ook om het schoonmaken van je dakgoot. In je dakgoot hoopt veel vuil zich op, zoals takjes, bladeren en mos. Als het regenwater niet uit de dakgoot weg kan vanwege oplopend vuil, loop je het risico op lekkage. Je dakgoot raakt verstopt en het regenwater wordt niet meer goed afgevoerd. Doordat het water op het dak blijft liggen, kan het water door het dak gaan lekken. Zie je het niet zitten om zelf je dakgoot te reinigen? Schakel dan een expert in. Zo hoef jij geen gevaarlijke capriolen op de ladder uit te halen. Vraag de professional ook meteen om je dakpannen te reinigen, zeker als er veel mos op zit. Mos zorgt voor luchtbellen in je dakpannen. Hierdoor ontstaan er barsten en scheurtjes. De kans op lekkage is in dat geval groot. Bovendien kan veel mos op je dak de dakisolatie aantasten. Hierdoor verbruik je meer energie en gaan je energiekosten omhoog.

Onderhoud en reiniging van je gevel

Gevelreiniging en onderhoud maakt ook onderdeel uit van het pakket aan diensten dat valt binnen totaalreiniging. Het reinigen van de gevel kan op verschillende manieren. Hierbij wordt stoomreiniging gebruikt, lagedruk reiniging of hogedruk reiniging. De keuze voor de techniek is afhankelijk van jouw woning. Bij een gevoelige ondergrond wordt gekozen voor lagedruk reiniging in plaats van hoge drukreiniging. In het geval van stoomreiniging wordt je gevel schoongemaakt met een stoomgenerator. Doordat de temperatuur van het water hoog is, hoeven er geen schoonmaakmiddelen en chemicaliën aan het water te worden toegevoegd. Soms is het nodig om je gevel te impregneren als vocht van buitenaf in je muren trekt. Ook dan moet je je gevel eerst laten reinigen. Het impregneren van je gevel hoort overigens ook tot het pakket van totaal reiniging. Het impregneren van je gevel heeft daarnaast een preventieve werking. Je gevel blijft dan vuil- en waterafstotend de komende jaren. Kies voor een milieuvriendelijke manier van onderhouden en reinigen zonder gebruik van schadelijke stoffen en chemicaliën. Natuurlijke reinigingsproducten reinigen je woning zonder beschadigingen. Onderhoud je huis van binnen en van buiten. Zo vergroot je je woonplezier!

Populaire Artikelen