Handige tips bij het zoeken van nieuwe meubels

  • Lisa
  • /
  • Maandag 14 Augustus 2023
  • /
  • Views 23709

Urbansofa

Veel mensen vinden het kopen van nieuwe meubels super leuk om te doen. Er zijn echter zoveel soorten meubels en zoveel diverse partijen die meubels aanbieden, dat het een lastige klus is geworden om het perfecte meubelstuk te vinden. Ben je op zoek naar een meubel dat perfect aan sluit bij jouw smaak en wensen? Vandaag de dag kun je zelf een meubelstuk personaliseren, maar je kunt ook deze handige tips volgen! Zo kun je ook je woning low budget inrichten, maar ook voor ander soort meubels kiezen. Lees onze blog en kijk welke tips bij jou passen.

Nieuwe meubels shoppen

Wat heb jij nodig?

Voordat je de zoektocht naar nieuwe meubels start, is het belangrijk om na te denken over welke meubels je nodig hebt. Ga je verhuizen en zijn je oude meubels toe aan vervanging? Dan heb je meer nieuwe meubels nodig dan wanneer er maar één meubel toe is aan vervanging. Maak van te voren een lijst voor jezelf en bepaal welke meubels jij nieuw nodig hebt.

Een nieuwe bank

Een bank is een van de eerste dingen waar je aan denkt bij het aanschaffen van nieuwe meubels. Voor een bank is het belangrijk dat deze jarenlang mee gaat en comfortabel zit. Voordat je overgaat tot aankoop, moet je nadenken of de bank wel past in je woonkamer. Van te voren kun je al nadenken over de soort stof en de kleur die je voor de nieuwe bank wenst. Ga je voor een leren bank of juist een stoffen bank? Een lichte kleur of juist een donkere? Dit zijn belangrijke factoren die meespelen bij de aankoop van een bank. Denk hier dus goed over na.


UrbanSofa-lounge bank

De juiste eettafel

Een ander meubelstuk dat belangrijk is in het interieur, is de eettafel. Wanneer je een nieuwe eettafel aanschaft is het belangrijk dat je nadenkt over verschillende elementen van de eettafel. Zo is de vorm en de afmeting van de tafel erg bepalend voor de uiteindelijke look van het interieur. Zo is een ronde tafel een goede keuze voor een kleine ruimte, terwijl een rechthoekige eettafel perfect staat in een grote ruimte. Denk dus goed na over welke vorm tafel bij jouw ruimte past.

Nieuwe eettafelstoelen

Bij een nieuwe eettafel, komen vaak ook nieuwe eettafelstoelen om de hoek kijken. Het is verstandig om van te voren te bedenken hoeveel eettafelstoelen je nodig hebt. Als je aan tafel zit is het wel zo prettig als je niet met je ellenbogen tegen de persoon naast je zit. Houd 70 cm per stoel aan qua ruimte en 10 cm tussen twee stoelen. Ook moet je een keuze maken tussen eetkamerstoelen met armleuning en eetkamerstoelen zonder armleuning.

Topkwaliteit meubels

Ben jij op zoek naar meubels van de beste kwaliteit voor een scherpe prijs? Kijk dan eens in het assortiment van UrbanSofa. Zij hanteren een unieke formule: fabrieksverkoop van kwaliteitsmeubels geproduceerd met aandacht voor mens en milieu.Populaire Artikelen