Tips voor het versturen van je fiets binnen en buiten Nederland

  • Lisa
  • /
  • Vrijdag 23 September 2022
  • /
  • Views 11993

fietsen

De zomer staat weer voor de deur. Dat betekent dat het buiten langer licht blijft en het tijd is om een vakantie te boeken. Ga je vaker met de fiets naar het buitenland? Dan weet je dat het dé manier is om de omgeving van je nieuwe vakantiebestemming te ontdekken. Je hebt niet veel nodig, een gevulde fietstas, een positief banksaldo en je kunt vertrekken. Er zijn verschillende manieren om je fiets mee te nemen: je kunt fietsend naar je eindbestemming gaan, maar je fiets kun je ook meenemen met de trein, de auto of het vliegtuig. Je wilt natuurlijk wel dat je fiets veilig aankomt, maar hoe neem je ‘m veilig mee op reis?

Nederland kent talloze fietsroutes om met de fiets te ontdekken, we zijn dan ook een echt fietsland. Er is meer dan 30.000 kilometer aan bewegwijzerde fietsroutes aangelegd voor optimaal plezier.

Elke vakantiedag optimaal benutten

Vaak is het geen probleem om je fiets vooruit te sturen voordat je zelf vertrekt. Geef echter van te voren even door aan de receptie van je accommodatie dat ze een groot pakketje kunnen verwachten uit Nederland. Eenmaal gearriveerd op locatie, kun je dan direct op de fiets springen om de prachtige omgeving te gaan verkennen. Op deze manier kun je van elke vakantiedag optimaal genieten, daarbij geeft een fiets ook veel vrijheid. Hierdoor kan je bijvoorbeeld op plekken komen die niet toegankelijk zijn met de auto, of te ver zijn om met de voet af te leggen. Een fietstocht naar het dorp of het strand kan tevens erg ontspannend werken. Bovendien betaal je vaak de hoofdprijs als je in een populaire plaats een auto wilt huren. Tip: fietstochten door Europa zijn enorm populair omdat de natuur echt wonderschoon is en de wegen hier vaak op voorbereid zijn.


Stappen bij het versturen van een fiets

Het is tijd om je fiets te verpakken. Wat moet je precies doen om je fiets te versturen? Allereerst moeten je een zending boeken. Dit kan je makkelijk vanuit huis doen. De tweede stap is om je zending klaar maken voor transport. Een week van tevoren ontvang je de benodigde documenten en verpakkingsmateriaal per post. Dan moet je ervoor zorgen dat je je fiets goed verpakt, zodat er geen losse onderdelen achterblijven in de fietsdoos. Vervolgens label je de doos en wordt het pakketje opgehaald.Wijngaard
Nederlandse wijngaarden

Hoeveel kost het versturen van een fiets?

Wil jij je fiets versturen, maar weet je niet zo goed wat het allemaal moet kosten? De afmeting en gewicht bepalen het tarief van je pakket.

Als je dus graag met de fiets je vakantiebestemming wil verkennen, kan dit gemakkelijk met je eigen fiets. Daarbij is het een stuk goedkoper dan wanneer je voor elke dag vakantie een auto gaat huren, of steeds de trein moet pakken. Een fietsvakantie geeft het ultieme gevoel van vrijheid. Je bepaald op eigen tempo hoe jij de omgeving wilt ontdekken. Even stoppen voor een verkoelend drankje bij die prachtige waterval? Of een paar extra foto’s schieten van het licht, dat zo mooi door de bomen schijnt op een vroege ochtend? Dat maakt een fietsvakantie nou net even wat leuker!

Populaire Artikelen