Tips voor het organiseren van een vrijgezellenfeest

  • Lisa
  • /
  • Woensdag 13 December 2023
  • /
  • Views 4830

feest festival

Op het moment dat je vriend of vriendin op het punt staat om te gaan trouwen, dan moet er natuurlijk wel eerst een vrijgezellenfeest georganiseerd worden. En vergis je niet, want daar komt heel wat bij kijken!

In het artikel hieronder geven we handige tips voor het organiseren van een geslaagd vrijgezellenfeest!

Hoe organiseer je een vrijgezellenfeest?

Taakverdeling

Voor het organiseren van een vrijgezellenfeest is het belangrijk om iemand aan te wijzen die heel dicht bij het aanstaande echtpaar staat. Ons advies is om deze taak te verdelen en dus niet alleen op te pakken. Met zijn tweeën is het gemakkelijker om alle taken op te pakken, waardoor niet alles op de schouders van één persoon rust.

Uitnodiging

Het feit dat je niet afhankelijk bent van een monteur of timmerman zorgt er daarbij voor, dat je de trap in je eigen tijd kunt plaatsen. Door de trap vandaag nog te bestellen, heb je deze al over een paar dagen in huis. Je kunt de trap vervolgens direct monteren! Het is verstandig dit samen met iemand anders te doen.

Datumprikker

Gemiddeld worden er 10 personen uitgenodigd voor een vrijgezellenfeest. Je snapt natuurlijk dat het erg lastig is om een datum af te spreken, want je hebt te maken met 10 verschillende agenda’s. Op een vrijgezellenfeestje wil je natuurlijk dat er zoveel mogelijk van de genodigden komen. Daarom kan je het beste gebruik maken van een datumprikker. Door deze in de uitnodiging naar iedereen te sturen is het relatief gemakkelijk om de beste datum te bepalen. Vergeet overigens niet om ook rekening te houden met de agenda van de vrijgezel!

Tip voor mannen én vrouwen: een onvergetelijk vrijgezellenfeest organiseren? Ga een weekendje naar het Oktoberfest in München!

Financiën

Gemiddeld kost een vrijgezellenfeest in Nederland ongeveer 125 euro per persoon. De vrijgezel hoeft natuurlijk niet te betalen. Het is van belang om met iedereen te overleggen wat iedereen uit wilt geven. Voor de één is 125 euro makkelijk te betalen, terwijl dit voor een ander een behoorlijke uitgave kan zijn.

Activiteiten inplannen

Een vrijgezellenfeest moet natuurlijk een onvergetelijke dag worden voor je vriend of vriendin die gaat trouwen. Als beste vrienden of vriendinnen is het dan ook van belang om onvergetelijke activiteiten in te plannen. Natuurlijk mag een gek kostuum niet ontbreken. Bij Fop & Feestwinkel hebben ze gekke en grappige feestkleding geschikt voor vrijgezellenfeestjes. Er is online ontzettend veel inspiratie te vinden voor originele activiteiten voor tijdens je vrijgezellenfeest. Van een workshop dildo’s maken tot karten. Nadat je een planning hebt gemaakt van de vrijgezellendag, dan is het belangrijk om de activiteiten en eventueel een restaurant te reserveren. Zo weet je zeker dat het vrijgezellenfeestje definitief is ingepland.
Populaire Artikelen