Tips voor de eerste keer seks

  • Lisa
  • /
  • Vrijdag 25 November 2022
  • /
  • Views 55

seks tips

Heb je het nog niet eerder gedaan, maar heb je inmiddels wel een partner of iemand waar je het al een lange tijd leuk mee hebt? Dan zit de eerste keer er waarschijnlijk wel aan te komen. De eerste keer seks kan ontzettend spannend zijn, het is tenslotte allemaal nieuw voor je. Om de ervaring zo fijn mogelijk voor jezelf te maken, is het goed om te weten welke tips van pas komen bij de eerste keer seks. Wij helpen je op weg en zetten wat handige tips op een rij.

Neem er de tijd voor

De eerste keer is speciaal en daarom is het goed om dit vooral niet te overhaast te doen. Neem er juist de tijd voor samen om er een fijn moment van te maken. Begin eerst met knuffelen en zoenen en begin dan pas aan het voorspel. Zodra jullie allebei opgewonden genoeg zijn, kunnen jullie beginnen met het vrijen. Lukt het je als vrouw niet om heel opgewonden te raken? Dan is het een aanrader om voor de eerste keer glijmiddel aan te schaffen, zodat het vrijen soepeler verloopt.

Doe het alleen als je er echt klaar voor bent

Misschien heb je inmiddels een leeftijd bereikt waarvan je vindt dat het toch een keertje tijd wordt voor de eerste keer. Of hebben je vriendinnen het allemaal al gedaan en ben jij ook benieuwd naar hoe het is. Het is goed mogelijk dat je zo denkt, maar voor de eerste keer is het belangrijk dat je er zelf echt klaar voor bent. Vind je het toch de spannend of heb je niet voor de volle 100% vertrouwen in je sekspartner? Doe het dan niet en wacht gewoon tot het juiste moment.

Zorg dat jullie niet gestoord worden

Je moet er toch niet aan denken dat je ineens gestoord wordt tijdens de eerste keer. Zoek daarom samen een plek uit waar jullie het ongestoord kunnen doen. Neem geen risico, maar zorg dat jullie echt met z’n tweetjes zijn. Zet ook allebei de telefoon uit, zodat jullie niet onverwachts gebeld worden of talloze berichtjes binnenkrijgen. Neem echt de tijd voor elkaar en voor niets anders. Kies naar voorkeur een sfeervolle plek uit of maak het zelf gezellig met kaarsjes of muziek.

Doe het veilig

Een goede tip voor de eerste keer seks is uiteraard ook om het veilig te doen. Je wilt tenslotte niet meteen het risico lopen op een zwangerschap of een soa. Zorg ervoor dat je vooraf al voorbehoedsmiddelen als een condoom geregeld hebt, ook als je misschien al aan de anticonceptie zit. De eerste keer is het altijd slim om het zo veilig mogelijk te doen.

Wees duidelijk

Het is belangrijk dat zowel jij als je sekspartner het moment fijn vinden. Houd je daarom niet in wat betreft wat je fijn vindt en niet, maar wees juist duidelijk. Hoe duidelijker je bent, hoe meer je partner daar rekening mee kan houden. Geef bij elkaar je wensen aan, dan wordt het sowieso een stuk relaxter en begrijpen jullie elkaar beter.

Met deze tips zorg je ervoor dat je eerste keer geen totale ramp wordt. Je bent iets beter voorbereid en weet daarom misschien beter hoe je moet handelen. Hoe dan ook zal het allemaal best even onwennig zijn, het is tenslotte toch allemaal nieuw. Probeer er desondanks toch het beste van te maken!Populaire Artikelen