Tijd voor een lekker weekend weg in Gorinchem!

  • Lisa
  • /
  • Vrijdag 28 Oktober 2022
  • /
  • Views 23047

vakantie

Het mooie weer is duidelijk in aantocht op dit moment. Tijd om een fijn weekend weg te boeken op een unieke locatie. En waarom niet een keer naar een leuke stad in je eigen land? Ga bijvoorbeeld eens een kijkje nemen in de vestingstad Gorinchem.

Even er tussenuit

Waarom een weekend weg?

Veel mensen vergeten dat het belangrijk is om af en toe pauze te nemen. Die pauze hoeft helemaal niet lang te zijn als hij er maar is. Een weekend weg geeft je het gevoel van een mini-vakantie. Voordeel van een weekend weg in eigen land is dat je niet lang hoeft te rijden en toch even helemaal weg bent.

Hotel Gorinchem

Er zijn een aantal plekken in Nederland waar dit goed mogelijk is. Gorinchem is een plek waar natuur en gezellige steden vlakbij elkaar liggen. Als je dus een hotel in Gorinchem boekt zit je goed. Het voordeel van een hotel is dat je nergens over na hoeft te denken en dat (bijna) alles voor je wordt geregeld. In de meeste hotels kan je ’s ochtends lekker ontbijten Even echt lekker ontspannen.

Natuur

Als je op zoek bent naar een mooie en rustige plek om te ontspannen kun je het beste naar Nationaal park De Biesbosch. Bij veel mensen wel bekend qua naam maar ben je er zelf al eens geweest? Het park ligt er namelijk letterlijk om de hoek. Het staat bekend als een zeer waterrijk natuur- en recreatiegebied. Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen en zelfs varen.

Gezellige drukte

Mocht je meer zin hebben om te winkelen en daarna lekker uit eten te gaan, dan kan je in Gorinchem ook je hart ophalen. In de stad zijn winkels te vinden van verschillende grote ketens, maar ook hele leuke kleine shops en concept stores. Op bijvoorbeeld de Grote Markt kan je heerlijk van een drankje genieten en als het tijd is voor een hapje eten zijn er genoeg restaurants te vinden.

Lekker centraal in Nederland

Ga je liever even shoppen in een wat grotere stad? Geen enkel probleem. Omdat Gorinchem zo lekker centraal in het land ligt ben je ook na een korte reis met de auto of openbaar vervoer in grotere steden als Utrecht, Den Bosch of Rotterdam.

Dichterbij

Mocht je geen zin hebben om in de auto te stappen dan kun je dichtbij hotel Gorinchem ook van alles doen. Uiteraard is gewoon mogelijk om in het gezellige centrum rond te struinen. Wat veel mensen niet weten is dat in het centrum de goed bewaarde vestingstad ligt. De stad heeft dan ook een interessante geschiedenis. Laat je verrassen!Populaire Artikelen