Help je darling doggie de feestdagen door

  • Lisa
  • /
  • Zondag 15 Oktober 2023
  • /
  • Views 66415

hond

Wat hebben we er elk jaar weer onwijs veel zin in. Kerstnummers mee blèren met de radio, shoppen voor een nieuwe sexy feestoutfit en zodra het december is die kerstboom in je woonkamer knallen. We all loveeeee de feestdagen. Helaas is je trouwe viervoeter vaak wat minder happy met deze periode. Wat voor ons o zo gezellig is, kan hij als druk, lawaaierig en stressvol ervaren. Veel mensen in huis, een gekke boom waar je niet bij in de buurt mag komen en last but not least.. die keiharde knallen en lichtflitsen aan het einde van al de drukte. Gelukkig kun je met onderstaande tips jouw doggie de feestdagen doorhelpen.

Hond + kerstversiering, kerstboom en andere slingers

First of all, de kerstversiering. Al die lichtjes, de slingers, ballen en kerstboom zijn, vooral voor jonge honden, natuurlijk super interessant. We kennen allemaal wel de homevideo’s waarin de hond de hele kerstboom door de woonkamer sleurt. Een scenario waar je niet op zit te wachten. Daarnaast zijn dennennaalden, kerstballen en overige versiering niet bepaald goed voor jouw hond zijn spijsvertering en gezondheid. Lekker uit de buurt houden dus.

Hoe kom je met je hond de feestdagen door?

Merk je dat jouw hond zich heel erg aangetrokken voelt tot de kerstboom? Misschien is het dan verstandig deze op een plek te zetten waar hij minder makkelijk bij kan. Dit kan je doen door bijvoorbeeld tijdelijk je interieur iets aan te passen. Zet de bank of kast net even zo dat je hond minder makkelijk bij de boom kan komen. Of zet je boom op een tafeltje. Ook kun je ervoor kiezen je hond in de bench te houden wanneer jij niet in de buurt bent. Natuurlijk moet hij dan wel aan een bench gewend zijn anders blaft hij de boel bij elkaar. Uiteraard kun je ook voor de wat moeilijkere weg gaan en je hond trainen om bij de kerstversiering uit de buurt te blijven. Dit gaat extra makkelijk wanneer het nog een jonkie is. Op korte termijn misschien meer werk maar op lange termijn wel superfijn!

Visite

Dan is er nog het overvolle huis en de drukte. Er zijn gelukkig genoeg honden die wel genieten van de gezelligheid. Maar vindt jouw hond het te druk? Zorg er dan voor dat hij zich makkelijk terug kan trekken wanneer hij daar zin in hebt. En laat mensen dan ook vooral lekker bij hem uit de buurt blijven. Wanneer jouw hond éxtra gevoelig is kun je ervoor kiezen hem te ondersteunen door tijdig te beginnen met een rustgevend natuurlijk middel geschikt voor stress bij honden. Op deze manier haal je net even wat van de spanning bij hem weg.

Dit soort middelen zijn trouwens ook erg geschikt voor de dagen rondom oudjaarsavond. Een heleboel honden zijn deze periode namelijk extreem gespannen door alle knallen en lichtflitsen. Zorg er wel voor dat het middel dat je geeft niet versuft. Dit maakt de ervaring alleen maar stressvoller voor je hond. Ook is het slim om op oudejaarsdag nog even een wandeling te maken in een omgeving waar geen vuurwerk wordt afgestoken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bos of de duinen. Want in de avond zal jouw schattebout het liefst zoveel mogelijk binnen blijven. Ook is het wel zo lief om hem niet alleen te laten. Dus vier oudjaarsavond thuis of neem hem mee wanneer je de deur uitgaat. Op deze manier hoeft hij niet alleen te zijn met al zijn angsten.

Kortom.. zorg ervoor dat de feestdagen voor jouw trouwe viervoeter ook een periode is om naar uit te kijken. Dan wordt het voor jullie beiden the most wonderful time of the year!Populaire Artikelen