Leuke plantstekjes van Plant Rebelz voor in huis

  • Lisa
  • /
  • Zaterdag 7 Oktober 2023
  • /
  • Views 4166

plantrebelz

Vorige week ontving ik super leuke post. Ik ontving namelijk de stekkie box van Plant Rebelz. Ieder maand ontvang jij een leuke box met de populairste of leukste plantstekjes. In de maand augustus ontving ik deze 4 stekjes:

  • Alocasia Cucculata (luchtzuiverende plant)
  • Philodendron White Wave
  • Musa Oriental Dwarf (bananenplant)
  • Caladium

Take good care of our kiddo's

planten woonkamer
Stekkie Box Plant Rebelz

Alocasia Cucculata

De Alocasia Cucullata kamerplant heeft fel groene bladeren en staat goed bij elke interieurstijl. De Alocasia groeit uit tot een grote plant met grote bladeren, waardoor het echt een mooie plant is voor in huis.

Philodendron White Wave

De bladeren kenmerken zich door mooie, witte strepen welke mooi contrasteren op de donker groene bladeren. Hoe ouder de plant wordt, hoe meer strepen er op de bladeren ontstaan.

Musa Oriental Dwarf

De Bananenplant, bananenboom, dwergbanaan of Musa is een kamerplant met mooie grote bladeren. Het is een plant die veel zonlicht nodig heeft. Ook verbruikt de plant, door de zonnige plek en de soort bladeren die veel water verdampen, veel water. Een bananenplant bestaat voor 80% uit water. Zorg dat de grond altijd lichtvochtig blijft, en vooral niet opdroogt. In deze omstandigheden kan de plant vrij snel groeien.

Caladium

Caladiums komen oorspronkelijk uit de tropische gebieden van Amerika en Brazilië en worden verkocht als knollen. Deze plant is erg mooi en kenmerkt zicht door de bijzondere kleuren. Wel vergt deze plant wat meer verzorging dan de gemiddelde kamerplant. Zorg dat je de plant in een pot doet dubbel zo groot als de knol zelf, hierdoor heeft de plant voldoende ruimte om te groeien. Wanneer de bladeren groeien kun je de plant water geven. In de herfst zullen de bladeren langzaam afsterven. Wanneer je merkt dat het afsterven begint, is het handig om minder water te gaan geven en helemaal te stoppen met water wanneer alle bladeren afgestorven zijn. Dit betekent dat de plant goed in winterstand kan gaan. Het is belangrijk om de afgestorven bladeren niet meteen te verwijderen. Het leven van de bladeren moet namelijk nog terug in de knol kunnen stromen. Hierdoor krijg je het jaar daarop (hopelijk) een nog grotere plant. Geef in de winter zelden water, te veel water kan er voor zorgen dat de knol gaat schimmelen.

planten woonkamer
Stekkie box

Ervaring Plant Rebelz

Ik hou erg van planten, mijn huis en tuin staan steeds voller met allerlei planten en stekjes. Deze box spreekt mij dan ook erg aan. Meestal koop ik volwasse planten, of krijg ik stekjes van vrienden en familie, maar dit concept is nieuw en vind ik erg tof bedacht!

De Stekkie box is een doos met vier verschillende stekjes die maandelijks bij je bezorgd kan worden. De box kost €22,50 en de stekjes worden door Plant Rebelz zelf geteeld. Zo garanderen ze kwaliteit. Ideaal is dat de box door de brievenbus past dus je hoeft er niet voor thuis te blijven. Bij de stekjes vind je een leuke envloppe met uitleg over de planten en de verzorging er van. Wat ook handig is: alle stekjes worden geleverd in een omhulsel die je gewoon in de grond kunt poten. Geef je planten na het poten een beetje water en fluister af en toe wat lieve woorden. Zo heb jij binnenkort mooie grote kamerplanten! Hoe leuk is dat?!Populaire Artikelen