Steeds minder mensen roken

 • Lisa
 • /
 • Donderdag 7 September 2023
 • /
 • Views 109492

roken

De maand stoptober is weer achter de rug. De maand oktober staat ieder jaar centraal voor het stoppen van roken, vandaar de naam stoptober. Stop met roken net als de bekende Nederlanders zoals Katja Schuurman, Jan Slager en Kees van der Spek. In dit artikel leggen we je uit waarom het een goede keuze is om te stoppen met roken, maar mochten we je niet kunnen overtuigen, dan geven we toch een aantal tips hoe je minder geld kwijt bent aan sigaretten. Stoppen is natuurlijk atlijd beter, maar mocht je dit niet willen of kunnen, dan is geld besparen op sigaretten natuurlijk ook erg fijn, aangezien de prijzen zo hard stijgen!

Sigaretten worden steeds duurder

De meeste mensen stoppen met roken, omdat het simpelweg te duur wordt. Je zult flink wat geld besparen als je stopt met roken, maar je kunt ook geld besparen als je andere sigaretten gaat roken. Sigaretten kopen in de winkel is namelijk een stuk.

Tegenwoordig kost een klein pakje sigaretten alweer 7 euro. De prijzen gaan ook nog flink stijgen, de regering wil naar 10 euro per pakje toe of zelfs nog wel meer. Als je niet van plan bent te stoppen met roken, is het wellicht verstandig zelf sigaretten te gaan maken. Zeker als je veel rookt is dit veel voordeliger. Je koopt namelijk een emmertje met shag of losse sigaretten inhoud en maakt hier je eigen sigaretten van. Als je het nog goedkoper wilt maken kun je ook in België een flinke voorraad shag halen en thuis sigaretten maken.

Zelf sigaretten maken is flink goedkoper

De besparing als je zelf sigaretten maakt loopt al snel op tot 1600 Euro per jaar (als je 20 sigaretten per dag rookt). Je bespaart dan meer dan 100 euro per maand, daar kun je heel wat andere leuke dingen voor doen.

Daarnaast is de kwaliteit van zelfgemaakte sigaretten de laatste jaren flink verbertert met de komst van elektrische sigarettenmachines. De kwaliteit van de gemaakte sigaretten is vergelijkbaar met fabrieks gemaakte sigaretten die je in de winkel koopt. Als je zelf sigaretten wilt maken heb je wel een apparaat nodig. Dit kunnen handmatige apparaten zijn, maar ook een elektrische. Een van de vele apparaten die er te koop zijn is deze elektrische sigaretten maker. Daarmee kun je thuis eenvoudig en goedkoop zelf sigaretten maken en zul je dus flink wat geld besparen.

Redenen om te minderen met roken

Wil je toch overgewegen om te minderen of zelfs helemaal te stoppen met roken, dan hieronder nog een paar extra redenen. De meest gehoorde reden voor het stoppen met roken is dat het niet goed is voor je gezondheid, zeker niet op de lange termijn.. Dat roken niet gezond is weet iedereen ondertussen wel, maar toch zijn er nog veel mensen die wél roken ondanks de nadelen voor je lijf. Toch gaan er steeds minder mensen roken. Er zijn dan ook goede redenen om te stoppen met roken.

Wanneer je stopt met roken zul je je snel fitter voelen, meer energie hebben, je adem zal frisser ruiken en ook je haar, huid, nagels en tanden zullen er op vooruit gaan. Je conditie zal verbeteren en er zijn nog meer voordelen:

 • Je zult geld besparen, dus meer geld over houden iedere maand.
 • Mannen krijgen een betere erectie als ze stoppen met roken.
 • Je smaak gaat er op vooruit, je zult alles veel beter proeven.
 • Je vruchtbaarheid gaat vooruit, voor zowel mannen als vrouwen.
 • Je humeur zal uiteindelijk beter worden. Eerst zal je wat extra geprikkeld zijn, maar als je de moeilijkste tijd achter de rug hebt zal je merken dat je meer kunt genieten van dingen.
 • Minder kans op ontstekingen in holtes en minder last van verkoudheid.
 • Minder kans op luchtweg infecties.
 • Minder kans op maagzweren.
 • Minder kant op hart- en vaatziekten

Populaire Artikelen