Sportieve rugzakken met een vrouwelijke uitstraling? Dit zijn ze!

  • Lisa
  • /
  • Donderdag 5 Januari 2023
  • /
  • Views 5853

eastpak rugzak vrouwlijk

De rugzak is niet alleen een tas voor mannen. Dat weet je natuurlijk wel, maar welke zijn nou typisch vrouwelijk? We inspireren je met een aantal rugzakken met een vrouwelijke touch.

De rugzak is een uitvinding voor Amerikaanse soldaten. Met bepakking in de vorm van een tas op hun rug hadden ze bij het marcheren hun handen vrij. Dat kreeg al snel navolging onder Amerikaanse studenten die het comfort en de kwaliteit van zo’n stevige tas voor kilo’s aan boeken wel zagen zitten. De rugzak heeft sinds die tijd een enorme vlucht genomen en is de meest populaire tas onder scholieren.

Dat de rugtas alleen maar door jongens wordt gedragen is allang achterhaald. Veel merken creëren vrouwelijke rugzakken die met flair gedragen kunnen worden. We nemen de rugzakken van Eastpak, Calvin Klein en Tommy Hilfiger onder de loep en selecteren op vrouwelijkheid.

Kies een rugzak die bij je past!

Eastpak rugzak met vrouwelijke touch

De klassieker van Eastpak is de Padded Pak’r. Dit is de rugzak die in de jaren tachtig van de vorige eeuw zijn weg vond naar Amerikaanse studenten. De tas is constant doorontwikkeld, maar heeft zijn oorspronkelijkheid niet verloren. Het model met de afgeronde bovenzijde met daarin een rits is nog altijd in zwang.

Dat maakt de rugtas tot een universeel model. Een donkerblauw exemplaar wordt gedragen door zowel jongens als meiden, maar er is er ook eentje in prachtige pastelkleuren die gretig aftrek vindt bij de dames. Bovendien is er een ander model, de Lucia, die een biggetjesroze kleur kreeg. Ook kunstenaars en designers werd regelmatig gevraagd een originele print voor de tassen te bedenken, waaronder ontwerper Jean Paul Gaultier. Daarmee kregen Eastpak rugzakken regelmatig een typisch vrouwelijke touch.

Vrouwelijke Calvin Klein tas in een dieprode kleur

Calvin Klein is natuurlijk bekend van zijn jeans en ondergoed en op de catwalk waren het niet de minste modellen die zijn ontwerpen showden zoals Kate Moss, Lara Stone en Christy Turlington. Niet veel later volgden zijn designertassen waar er inmiddels veel van zijn in meerdere modellen. Van handtas tot schoudertas en van weekendtas tot rugzak.

Calvin Klein tas voor dames is de dieprode Re-lock backpack. Met de gouden letters CK op de tas, kan dit niet missen. De rugzak is gemaakt van hoogwaardig kunstleer en heeft een hoofdvak met een ritssluiting, een voorvak met een draaisluiting en insteekvakken aan de binnenkant. Deze klein formaat rugzak is echte eye-catcher.

Tommy Hilfiger tas met bekende rood-witte strepen

Tommy Hilfiger startte op jonge leeftijd met het ontwerpen van kleding. Dat ging in het begin niet altijd even goed, maar hij zette door en inmiddels is deze designer niet uit de wereld van de mode én de tassen weg te denken.

Zijn klassieke damestassen zijn bekend, maar ook gaat hij met zijn tijd mee en creëert constant nieuwe modellen. Zo ook de Sport Mix backpack. Een donkerblauwe rugtas met de bekende witte en rode streep van het Hilfiger merk erop. Wie een sportief model wenst waar ook een laptop (16 inch) in past, zit met deze stijlvolle tas helemaal goed. De Sky Captain is zo’n rugzak waarvan je uit de verte al ziet dat dit een Tommy Hilfiger tas is. Een rugzak met veel ruimte en van stevig katoen met polyester en leer gemaakt. In het bekende blauw met rood en witte streep, maar dan net weer anders dan die eerdergenoemde.


Populaire Artikelen