Sociii - Duurzame Kleding

  • Lisa
  • /
  • Dinsdag 1 November 2022
  • /
  • Views 86976

sociii

Waar het vroeger amper in het nieuws was, kun je er nu niet meer om heen: duurzaamheid. Elk mens is zich er tegenwoordig van bewust dat er ontzettend veel milieuvervuiling is. Nu doet nog niet iedereen daar even veel aan, maar er zijn gelukkig steeds meer mensen die zich bewust bezighouden met hun ecologische voetafdruk. Waar komt ons eten bijvoorbeeld vandaan en hoe zit het met duurzame kleding? Wij van Sociii weten daar alles van en vertellen je er in dit artikel meer over!

Sociii is voor duurzaamheid

Sociii is voor duurzaamheid

Mocht je Sociii nog niet kennen: het is een platform gericht op duurzaamheid, dat werd opgericht door drie studenten. Met het platform hopen de oprichters voornamelijk meer bewustzijn voor duurzaamheid te creëren. Dankzij het platform kun je eenvoudig duurzaam shoppen en 10 % van de totale opbrengst wordt zelfs gedoneerd aan een goed doel!

Shoppen & duurzaamheid

Duurzaamheid is niet langer meer een trend, maar de norm en daar zijn wij van Sociii erg blij mee. We vinden het namelijk ontzettend belangrijk dat er meer aandacht voor komt en dat het steeds makkelijker wordt om voor duurzaam te kiezen.

We merken echter dat het lastig is om verschillende soorten duurzame producten te shoppen op één plek. Daarom vind je bij Sociii veel verschillende categorieën, zoals duurzame kleding, schoenen, tassen, natuurlijke cosmetica, duurzaam speelgoed, outdoor artikelen en gezonde voeding.

Sociii schoenen
Fotograaf is Daniel Valkenburgh!

Wat is duurzaam eigenlijk?

Maar in hoeverre kunnen producten nu eigenlijk duurzaam zijn? Je kunt hierbij op verschillende dingen letten, zoals de herkomst van ingrediënten en de omstandigheden van de werknemers die jouw producten maken. Bij Sociii gebruiken we 6 labels om de mate van duurzaamheid aan te geven.

Het gaat om de labels: fair, organic, cruelty free, vegan, good cause en recycled. Met fair bedoelen we dat een product op een eerlijke manier tot stand is gekomen. Organic wil zeggen dat een product is gemaakt met biologische ingrediënten.

Cruelty free betekent dat er géén sprake is van dierproeven en vegan wil zeggen dat het product geen ingrediënten van dierlijke afkomst bevat. Good cause houdt in dat het merk doneert aan een goed doel en recycled betekent dat het product (deels) is gemaakt van gerecycled materiaal.

Sociii avatar

Duurzame kleding merken

Aan de hand van de labels kun je beoordelen of een product voldoet aan jouw persoonlijke eisen! Zo kun je bijvoorbeeld met een gerust hart nieuwe, duurzame kleding kopen. Bij Sociii vind je niet alleen duurzame dameskleding, maar ook herenkleding en duurzame kinderkleding.

We bieden je producten van mooie merken als Armed Angels, Bleed, CKS, King Louie, Kings of Indigo, Knowledge Cotton Apparel, Nudie Jeans en Patagonia.

Duurzame schoenen, tassen & accessoires

Maar naast duurzame kleding vind je bij ons ook duurzame tassen, schoenen en accessoires! Ook op dit gebied bieden we een heleboel merken, zoals A Beautiful Story, Aunts & Uncles, El Naturalista, Faguo, MYOMY, My Paper Bag, Oh My Bag, Pikolinos, Think, Toms, Veja, WeWood en Woden.

Zoals je ziet blijven er nog een heleboel mooie merken over als je kiest voor duurzaam shoppen. En dat is nu precies waar we zelf ook heel blij van worden!

Populaire Artikelen