Sfeerhaard in huis met waterdamp

  • Lisa
  • /
  • Zondag 3 April 2022
  • /
  • Views 15388

Sfeerhaard van waterdamp

Ooit van waterdamphaarden gehoord? Vroeger waren er behoorlijk veel huizen te vinden waarin een open haard was geplaatst. Daarmee kon het huis voor een groot gedeelte verwarmd worden en daarnaast zorgt het ook voor behoorlijk veel sfeer. Met de komst van de centrale verwarming ging de haard dan ook steeds meer een sfeerfunctie vervullen. Dat werd alleen maar meer met de ontwikkeling van elektrische haarden. Natuurlijk staat ook de ontwikkeling wat die elektrische haarden niet stil. Dat heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat Faber/Dimplex waterdamphaarden heeft ontwikkeld. Deze worden ook wel Opti-myst haarden genoemd en zijn in korte tijd ontzettend populair geworden. Dat heeft overigens tal van redenen: van de gebruiksvriendelijkheid tot de realistische vlammen en uiteraard ook het dat je voor deze haarden enkel stroom en water nodig hebt!

Hoe echt de vlammen in deze haard ook lijken, het blijven natuurlijk altijd kunstmatige vlammen. Dat betekent ook direct dat het een erg veilige haard is waarbij ook kinderen zich niet kunnen bezeren of verbranden.

Op water en stroom!

Veel is er niet nodig om een Opti-myst van Faber/Dimplex naar behoren te laten functioneren. De enige onderdelen die noodzakelijk zijn, zijn namelijk een aantal lampen, een gevuld waterreservoir én een verdamper. Daarmee wordt een ontzettend realistisch vuurbeeld gemaakt dat nauwelijks meer van echt vuur te onderscheiden is. Het is overigens ook de eerste haard die afrekent met het zogeheten platte vuurbeeld en komt met 3D-vuurbeeld. Dat krijgt de haard voor elkaar door de er een ultra-fijne waterdamp verlicht wordt. Het is de eerste keer dat deze innovatieve techniek bij haarden wordt toegepast. Het water uit de waterreservoirs wordt verwarmd en verdampt hierdoor. Door de bijzondere verlichting zorgt dat uiteindelijk voor een prachtig rook en vlam effect in deze elektrische haard. Het is ook opvallend dat de haard ongekend populair is.

Veilig en milieuvriendelijk

Overigens: hoe echt de vlammen in deze haard ook lijken, het blijven natuurlijk altijd kunstmatige vlammen. Dat betekent ook direct dat het een erg veilige haard is waarbij ook kinderen zich niet kunnen bezeren of verbranden. Daarbij is de Opti-Myst van Faber/Dimplex erg milieuvriendelijk. Ook de gebruiksvriendelijkheid van deze elektrische haard wordt alom geprezen. Je kunt de haard overal in huis neerzetten. Het enige dat je moet doen is de haard aansluiten op stroom en vervolgens kun je deze direct aanzetten. Sommige van deze haarden hebben bovendien een afstandsbediening zodat je niet eens de bank af hoeft te komen om de haard aan te zetten!

Sfeerhaard van waterdamp
Een gezellige sfeer tijdens het eten!

Veel verschillende soorten

Er zijn heel veel verschillende soorten en maten waterdamphaarden. Daarbij staat de ontwikkeling natuurlijk niet stil. Faber/Dimplex is namelijk continu bezig om de Opti-myst haarden nog verder te ontwikkelden. Er zijn bijvoorbeeld recent nieuwere modellen op de markt gekomen die de naam cassette 500 en cassette 1000 hebben gekregen. Bij deze modellen zijn flink wat verbeteringen doorgevoerd, voornamelijk op het gebied van gebruikersgemak. Ook zijn de laatste modellen geschikt om direct aan te sluiten vaste wateraansluiting. Dat zorgt voor nog veel meer gemak omdat je dan niet meer iedere keer handmatig het waterreservoir hoeft aan te vullen. Verder beschikken de nieuwere modellen over LED-verlichting. Daarmee gaan de lampen langer mee en verbruiken ze veel minder energie! Nóg beter voor het milieu dus.Populaire Artikelen