Salontafel trends in 2020

  • Lisa
  • /
  • Dinsdag 12 Juli 2022
  • /
  • Views 94661

salontafel

Een salontafel is eigenlijk onmisbaar in een huis. Heb je wel eens ergens op de bank gezeten met een glas drinken en je wilde je glas even wegzetten, maar er was geen salontafel? Nou dit heb ik wel eens meegemaakt en is erg vervelend om de hele tijd je glas vast te houden. Ook word je drinken warm, kan je niet lekker achterover zitten en zit het gewoon onhandig. Mocht jij nou ook een salontafel missen in huis of ben je toe aan een nieuw modern model? Lees dan snel deze blog verder want ik geef je een aantal tips voor het vinden van een nieuwe salontafel en bespreek de laatste trends.

Nieuwe salontafel kiezen

De salontafel verdwijnt langzaam

We zien steeds meer dat de salontafel langzaam verdwijnen of worden vervangen door bijzettafels. De salontafel is lang een centraal meubel in de woonkamer geweest. Echter is het helaas best een groot en lomp ding, wat soms de sfeer kan verpesten of de ruimte kleiner laten ogen. Gelukkig hoef je de tafel niet helemaal weg te laten want dat is zoals je hier boven kon lezen erg onhandig. De perfecte salontafel kiezen kan daarom erg lastig zijn, maar hieronder ga ik je een paar bijzonder salontafels laten zien waardoor je geen standaard rechthoekige salontafel hoeft te zoeken.

Bijzondere salontafels

Dit jaar zijn er een paar trends waarbij je verschillende bijzondere salontafels voorbij ziet komen. Denk aan een robuste houten salontafel van massief hout, dit lijkt op een groot stuk boomstam. Ook zien we veel salontafels op wielen voorbij komen gemaakt van steigerhout of zelfs van gebruikte pallets. Wat ook erg populair is de laatste tijd zijn de marmeren salontafels. Dit zijn moderne en strakke tafels die bijna in ieder interieur passen.


UrbanSofa-lounge bank

Tips bij het kiezen van een nieuwe salontafel

  1. Doe eerst wat inspiratie op, heb je al een idee wat voor iets je zoekt? Welke vorm wil je? Ronde salontafels zijn namelijk erg populair dit jaar. Je ziet ze steeds vaker voorbij komen, maar passen ze ook in jouw woonkamer? Je zal niet de eerste zijn die een salontafel koopt en er een paar weken achter komt dat er toch andere modellen op de markt zijn die beter in de woonkamer zouden passen. Neem dus de tijd om rond te kijken in de winkel, internet of op woonblogs. Zo kun je kijken wat er allemaal beschikbaar is en uiteindelijk een weloverwogen keuze maken, zonder spijt!
  2. Waarvoor wil je de tafel gebruiken? Is de salontafel alleenbedoeld om wat glazen neer te zetten? Dan heb je misschien helemaal geen grote tafel nodig met extra opberg ruimte. Wil je een lade voor afstandsbedieningen of andere dingen? Wil je een afgesloten of open tafel er zijn veel mogelijkheden voor verschillende doeleinden. Bepaal dus waarvoor jij de tafel wilt gebruiken en hoeveel opbergruimte je wel of niet nodig hebt.
  3. Kijk en vergelijk. Koop niet de eerste beste salontafel die je mooi vindt, ga ook bij andere winkels of online shops kijken. Wellicht is de tafel ergens anders wel 100 euro goedkoper. Daar wil je natuurlijk niet achteraf achterkomen, want dat is balen.
  4. Combineer met de rest van je interieur. Je huis heeft al een bepaalde stijl, tenzij je helemaal opnieuw moet beginnen met inrichten natuurlijk. Het is dat niet zo verstandig om een tafel te kiezen die je erg mooi vindt, maar niet bij de rest van je interieur past. Na een tijdje ga je je er dan toch aan storen. Afhankelijk van je andere meubelen en stijl je in je huis kun je voor een specifiekmodel kiezen.
  5. Welk materiaal kies je? Er zijn ontzettend veel salontafels te vinden. Strak, industrieel, oudbollig of juist super hip. Er zijn zware salontafels van hout, beton of natuursteen, maar ook lichte kunstofvarianten. Welk materiaal je ook kiest, het moet wel goed bij de rest van je huis passen. Heb je een strakke en moderne inrichting? Dan kun je kiezen voor een marmeren bijzettafel bijvoorbeeld. Deze zijn heel modern, passen goe din een strak interieur en je kunt ze in allerlei kleuren krijgewn waardoor er vast wel een bij zit die je mooi vind en goed staat in je huis.Populaire Artikelen