Rondreis Suriname

  • Lisa
  • /
  • Zondag 16 Oktober 2022
  • /
  • Views 94753

Suriname

Suriname is een vakantiebestemming die je zeker eens in je leven moet hebben bezocht. Je vindt hier een rijke koloniale geschiedenis die dit land bindt met Nederland, wat voor een indrukwekkend verblijf zal zorgen. Er is veel te bezichtigen en als je dit op eigen houtje onderneemt, loop je nog wel eens kans om bepaalde kenmerkende bezienswaardigheden mis te lopen. Een georganiseerde groepsrondreis door het land is dan ook de aangewezen manier om meer van Suriname te ontdekken.

Er zijn diverse reisbureaus die een rondreis Suriname aanbieden. Als onderdeel van een groep of alsnog individualistisch kun je zo meer over het land te weten komen en kennis maken met al het moois dat hier te beleven valt.

Maak kennis met een gastvrije bevolking, waarmee je in eigen taal direct in contact komt met de Surinaamse cultuur en gewoonten. Suriname is het kloppende hart van de Amazone en dus vind je hier een uitbundige flora en fauna en exotische regenwouden. Een bezoek aan de Nederlands koloniale hoofdstad Paramaribo mag uiteraard ook geenszins ontbreken. Je kunt hier heerlijk uitgaan en genieten van uitstekend bereide Surinaamse gerechten.

Suriname is perfect voor een rondreis!

Ticket naar Suriname

Om een rondreis te realiseren in Suriname, vlieg je heel gemakkelijk naar dit Afrikaanse land toe. Vaak is een combinatie mogelijk waarbij het ticket Suriname is inbegrepen in de totaalprijs van de excursie. Je betaalt dan een vast bedrag voor een vliegticket voor de heen- en terugreis en kunt bij aankomst gelijk toetreden bij het gezelschap dat meegaat op de rondreis met de tour bus. Je hoeft niet twee afzonderlijke onderdelen van je reis bij elkaar te zoeken. Dit wordt vooraf al reeds voor je gedaan.

Zo weet je zeker dat je op tijd op de plaats van bestemming bent en kunt deelnemen aan de rondreis door Suriname. Ook word je op het juiste moment weer bij het vliegveld afgeleverd, zodat je de terugreis naar huis kunt vervolgen. De rondreis door Suriname wordt zo een stuk aangenamer en ontspannen. Je hebt nergens omkijken naar en kunt je aandacht volledig richten op de ervaring zelf.

Voorstelling van een rondreis

Misschien heb je zelf nog geen idee van wat je van een rondreis door Suriname moet voorstellen. Daarom is het raadzaam om een georganiseerde reis te kiezen, zodat alles vooraf geheel voor je is uitgezocht. Zo ontdek je alle bijzonderheden die dit indrukwekkende land rijk is en hoeft het je aan geen enkele luxe en gemakken te ontbreken. Je brengt een bezoek aan het Amazone regenwoud en zult zo indrukwekkende diersoorten kunnen zien. Ook zijn er watervallen met slingerende brulapen die je nergens anders zult tegenkomen. Zo zullen er dagtrips naar oude plantages worden georganiseerd, waar je kunt genieten van versgemalen koffie.

Tevens kun je ervoor kiezen om een ‘jungle walk’ door het regenwoud van Awarradam te maken, zodat je even in een geheel andere omgeving vertoeft. Het is zelfs mogelijk om inheemse stammen te bezoeken en te ontdekken hoe mensen in de ongerepte natuur leven en overleven, een waarlijk unieke ervaring. Er zijn verschillende soorten rondreizen door Suriname mogelijk, voor zowel het individu als grotere groepen. Je kunt zelfs als een gezin met kinderen een rondreis maken door Suriname. Bezoek het Commewijne district, Nieuw Nickerie, het natuurreservaat Bigi Pan en een keur aan andere mooie omgevingen en je rondreis wordt een slaand succes. Voor iedereen is er wel iets te beleven.

Rondreis met gemakken

Om de rondreis nog aangenamer te maken, zijn de tour bussen voorzien van enkele gemakken. Er is een toilet aanwezig, zodat je niet hoeft te wachten totdat je een nieuwe bestemming hebt bereikt. Zo zal er ook airconditioning in de bus aanwezig zijn. Zo blijft de temperatuur altijd optimaal en aangenaam. Vaak is er zelfs een koffiezetapparaat aanwezig. Dan kan je onderweg van heerlijke lokale koffie genieten en nog meer kunt kennismaken met de lokale gebruiken.

De begeleiding in de bus zijn ervaren mensen en kennen de omgeving als de beste. Daardoor kunnen ze precies vertellen wat bijzonder is aan de verschillende bezienswaardigheden die je tijdens de rondreis zult aantreffen. Men zal alles in werking stellen om de rondreis zo comfortabel mogelijk te maken. Enkel en alleen zodat jij volop van de ervaring kunt genieten. Een rondreis door Suriname is zeker een aanrader.Populaire Artikelen