Wat kan je doen tijdens een prachtige rondreis door Egypte?

  • Lisa
  • /
  • Woensdag 12 Oktober 2022
  • /
  • Views 60941

Egypte

Bijna iedereen kent Egypte wel van de afbeeldingen over de grote piramides, uitgestrekte zandvlaktes en farao’s. Door de mystieke verhalen die over dit land rond gaan is het ook niet gek dat een Rondreis door Egypte een veel gemaakte vakantie is.

Toch heeft Egypte een stuk meer te bieden dan woestijnen, piramides en farao’s. Wil je graag meer weten over wat je allemaal kunt beleven tijdens het Rondreizen in Egypte? Lees dan snel verder en begin met het plannen van jouw prachtige rondreis!

Twijfel jij nog of je uit wil wijken naar Egypte voor een welverdiende vakantie of toch liever in Nederland blijft? Lees dan snel verder!

Bezienswaardigheden tijdens een rondreis door Egypte

Het doel van het maken van een rondreis is vaak om verschillende, hoogtepunten, van het land waar je naartoe gaat te bezichtigen. Speciaal voor jou tijdens je toekomstige rondreis door Egypte hebben we een paar van de mooiste en interessantste bezienswaardigheden op een rij gezet.

De Nijl

Een grote toeristische attractie, en de belangrijkste levensader van Egypte, is de Nijl. Het is met name door de Nijl dat Egypte een vruchtbaar land is waar een uitstekend klimaat heerst om bijvoorbeeld groente en fruit te telen. Het is ook zeker aan te raden om een Cruise langs de Nijl te nemen om deze grote en bijzondere rivier van dichtbij te bewonderen.

Rode Zee

De rode zee is ook zeer de moeite waard om te bezoeken. Zeker voor diegene die van duiken houden is dit een plek die je gewoonweg Moet hebben bezocht! De Rode Zee behoort namelijk tot één van de beste duiklocaties ter wereld.

Pilaar van Pompeius

Een andere bijzondere bezienswaardigheid om te bezoeken tijdens je Rondreis door Egypte is de Pilaar van Pompeius. Dit bijzondere bouwwerk is een monument uit de oudheid van maar liefst 30 meter hoog.

Luxortempel

Wat zeker niet mag ontbreken tijdens je rondreis is een bezoek aan de Luxortempel. De Luxor tempel is Dé belangrijkste tempel uit het oude Egypte. In het voormalige Thebe (nu Luxor) ligt deze imposante tempel van ruim 242 meter lang. Buiten dat dit de belangrijkste tempel is in Egypte is het ook nog eens de grootste.


Informatie over Egypte die tijdens je Rondreis handig is om te weten

Wat is de hoofdstad van Egypte? De hoofdstad van Egypte is Caïro.

Hoeveel inwoners telt Egypte? Doordat Egypte een oppervlakte van ruim 1 miljoen vierkante kilometers heeft is er volop plek om ruim 90 Miljoen inwoners te voorzien van woonruimte.

Waarom is Egypte zo bekend? De reden waarom Egypte zo populair en bekend is komt doordat de geschiedenis van Egypte bijna even lang is als die van de mensheid zelf.

Het oude Egypte was waarschijnlijk één van de vroegste beschavingen ter wereld! Door de herkenbare muurschilderingen en het feit dat het Egyptische volk goed was ontwikkeld is er veel bewaard gebleven uit het verleden. Ondanks dat er nog voldoende mysteries zijn waar nog veel vragen over bestaan hebben we er toch ook een hoop weten te ontrafelen in de afgelopen paar decennia.


Nieuwsgierig geworden?

Ben je na, of tijdens, het lezen van dit artikel nieuwsgierig geworden? Dan is het misschien wel tijd om te beginnen met het plannen van jouw rondreis naar Egypte!

Wat handig is om te doen is gewoonweg wat informatie op het internet opzoeken.

Zeker tijdens een rondreis is het belangrijk om de belangrijkste plekken waar je naartoe wilt gaan goed op een rijtje te hebben zodat je niets vergeet te bezoeken.

Een website waarop je goede informatie kunt vinden is de website van goedkoperondreis.com. Hier worden de hoogtepunten van Egypte uitvoerig omschreven.Populaire Artikelen