Rode wijn niet lekker? Probeer er eens eentje uit een andere streek!

  • Lisa
  • /
  • Zondag 11 September 2022
  • /
  • Views 564

salontafel van sfeer

Hoe was jouw eerste ervaring met rode wijn? Vond je het meteen lekker, en was je helemaal verkocht? Of vond je de smaak nogal heftig, en heb je hierna nooit meer een glas geprobeerd? Is het laatste het geval, dan is dat eigenlijk behoorlijk zonde. Dat je de ene rode wijn niet lekker vindt, wil namelijk niet meteen zeggen dat je de ander ook niet lust, en dus niet van rode wijn houdt. Er zijn zoveel verschillende soorten te koop, dat er echt altijd wel eentje is waar je van kunt genieten. Vaak is kiezen voor een wijn die uit een andere streek komt, of die van een ander druivenras is gemaakt, al genoeg om te ontdekken dat de ene rode wijn de andere niet is.

Welke rode wijn vind je het lekkerst?

Zeggen dat je ‘graag rode wijn drinkt’ is eigenlijk hetzelfde als zeggen dat je van parfum houdt. Het is een veel te algemene uitdrukking, voor iets dat in heel veel variaties komt. Houd je van parfum, dan zal je vast en zeker je voorkeuren hebben voor bepaalde geuren, terwijl er andere zijn die je helemaal niet zo lekker vindt. Zo geldt dat ook voor rode wijn. De kans is klein dat je alle soorten even lekker zult vinden, simpelweg omdat zij onderling erg kunnen verschillen.

Dat is goed nieuws voor mensen wiens eerste ervaring met rode wijn niet zo positief was. Je trof er simpelweg eentje die jij persoonlijk niet zo lekker vindt; een goede reden om op zoek te gaan naar een smaak die beter bij je past. Daarbij kun je op verschillende manieren te werk gaan. De smaak van een rode wijn komt meestal van twee zaken af: de streek waar de wijn vandaan komt, en de druif die ervoor is gebruikt. Zo is bijvoorbeeld de Tempranillo druif één van de meest aangeplante soorten ter wereld. Heb je een keer een wijn gedronken van deze druif die je niet zo beviel? Kijk dan eens naar het land en de streek van herkomst. Het kan zijn dat je de Spaanse rode wijn Tempranillo lekker vindt, terwijl je wijnen van dezelfde druif uit een andere streek minder goed kan waarderen. Natuurlijk kun je in plaats van een andere streek, ook een andere druif proberen. Je zal snel zien dat de keuze enorm is!

Hoe bewaar je rode wijn?

Heb je een rode wijn gevonden die je lekker vindt? Geniet er dan vooral van! Rode wijn bewaren als hij eenmaal geopend is, dat kun je namelijk maar beperkt doen. Een dag of drie blijft hij op een donkere plek hooguit goed, dus laat hem niet te lang staan. Een nog ongeopende fles kun je langer bewaren. Een jaar of drie is meestal geen probleem, al zijn er uitschieters naar pakweg tien jaar bij echte kwaliteitswijnen.
Tags: Tassen Handtas

Populaire Artikelen