Reis naar Zuid-Amerika op de planning staan? Bekijk onze tips!

  • Lisa
  • /
  • Woensdag 19 Oktober 2022
  • /
  • Views 43916

Macchu Picchu Peru

Ga je op reis naar Zuid-Amerika? Dan is het handig om te weten wat je kan verwachten. Wat voor taal spreken ze, welke gewoontes zijn er en vooral: welke plekken mag jij absoluut niet missen tijdens deze reis? Wij hebben daarom wat tips voor je opgezocht om te zorgen dat je goed voorbereid op reis gaat en dit een reis wordt om nooit meer te vergeten.

Plannen om een reis door Zuid-Amerika te maken? Lees dan snel verder!

De taal van je reis naar Zuid-Amerika

Tijdens je reis naar Zuid-Amerika kan je jezelf in de meeste gevallen wel redden met wat Engels maar de spreektaal is het uiteraard niet. Net als in ieder ander land wordt het altijd gewaardeerd als je je best doen om je te verdiepen in de taal van het land. In het geval van Zuid-Amerika is dit spaans. Heb je geen kennis van de Spaanse taal? Maak je geen zorgen. Vaak wordt het al gewaardeerd als ze zien dat je je best doet. Hier de meest voorkomende zinnen die je tijdens je trip naar Zuid-Amerika vast zal gaan gebruiken:

  • Buenas dias (goedendag)
  • Buenas tardes (goedenavond)
  • Dónde está (waar is ..?)
  • Yo quiero un boleto, un hotel, un taxi (ik ben opzoek naar een ticket, hotel of taxi)

Daarnaast kan je uiteraard altijd gebruik maken van Google Translate op je telefoon of een point it boekje. In zo’n point-it boekje staan geen woorden maar enkel foto’s. Het is dus alleen een kwestie van aanwijzen, beelden zijn in ieder land gelukkig hetzelfde.Deze plekken mag je niet missen tijdens je reis naar Zuid-Amerika

Ook de ‘Pantanal’ in Brazilië mag je tijdens een trip naar Zuid-Amerika absoluut niet overslaan. Deze behoort namelijk tot het grootste moerasgebied van ter wereld met meer dan 3500 boom- en plantsoorten. Daarnaast kan je hier ook de grootste verzameling aan krokodilachtige vinden.

Onze persoonlijke favoriet ligt in Argentinië en Chili, namelijk de ‘Patagonia’. Dit betreft een ruig landschap van gletsjers, bergen, meren en rivieren. Een absolute aanrader als je een natuurliefhebber bent en uitstekend geschikt voor prachtige wandeltochten.Visum nodig tijdens je reis naar Zuid-Amerika?

In tegenstelling tot andere landen heb je voor je reis naar Zuid-Amerika geen visum nodig. Uiteraard moet je wel even controleren of je paspoort geldig is maar dit is vanzelfsprekend. In de meeste landen moeten je paspoort minimaal 6 maanden geldig zijn, check dit dus altijd even goed. Daarnaast is het aan te raden om de juiste inentingen te halen voordat je vertrekt. Dit moet meestal een aantal maanden voordat je op reis gaat dus neem even contact op met de GGD om te controleren hoe lang dit van te voren moet.Populaire Artikelen