Redenen om met de kids op fietsvakantie te gaan

  • Lisa
  • /
  • Woensdag 2 November 2022
  • /
  • Views 85430

fiets vakantie met kids

Ben jij het zat om altijd maar dezelfde soort vakantie te boeken? Vakantie moet niet als routine voelen, maar als een uitweg van de alledaagse sleur: opstaan, werken, slapen, eten. Daarom hebben wij de perfecte vakantie voor jou om te overwegen: een fietsvakantie! Het is niet zomaar iets dat je elke dag doet en het zal je een nieuw perspectief op vakanties bieden. Welke redenen er nog meer zijn om van je luie strandvakantie een actieve fietsvakantie te maken lees je in dit artikel!

Vakantie met kids

Jij en je kids ontdekken meer

Het enige wat jij ontdekt vanuit je luie stoel aan het zwembad naast de open bar is de bodem van je drinkglas. Echter ontdek je op een fietsvakantie meer dan dat. Met de fiets beland je op plekken waar je met geen ander vervoermiddel komt. Je kan zomaar kleine straatjes ontdekken en prachtige natuur of niet-toeristische gebieden in fietsen. Er is veel meer mogelijk op de fiets dan je denkt. Zeker als je plaatselijk een e-bike huurt. Je kunt met een elektrische fiets namelijk behoorlijke afstanden afleggen en zo de meest fotogenieke plekken ontdekken die je anders nooit was tegengekomen!

Ook voor moeders met kleine kids is fietsen op vakantie een hartstikke leuke activiteit! Zeker als je je eigen elektrische moederfiets van Stella hebt meegenomen kunnen de kids op comfortabele wijze mee op ontdekkingsreis, zonder dat jij dan de benen uit het lijf hoeft te trappen. De elektrische ondersteuning geeft je namelijk een steuntje in de rug. Wat ons betreft is het kwestie van de snoetjes goed insmeren met zonnebrand, een tas vullen met lekkers en wat te drinken en natuurlijk je fototoestel om al die mooie plekjes met je kids vast te leggen!

Je komt tot rust

Een fietsvakantie kan er ook voor zorgen dat je helemaal tot rust komt. Op de fiets is namelijk het ultieme moment om je hoofd even helemaal leeg te maken en op te gaan in je omgeving. Zeker als je ervoor kiest om de kids mee te nemen op een elektrische moederfiets zul je zien dat de fiets het zware werk voor je zal doen. Je hoeft dan alleen nog maar te genieten van het uitzicht, het zonnetje op je gezicht en het briesje die je haar licht doet wapperen. Daarnaast zul je zien dat je kids zo’n fietstocht ook wel zullen waarderen. Zeker als je een pitstop maakt bij een plaatselijk ijswinkeltje!

Het is gezond

Op een fietsvakantie beweeg je meer dan op elke andere soort vakantie, zonder dat je er uitgeput van raakt als je kiest voor een elektrische fiets. Terwijl jij fietst door natuurgebieden, cultuur snuift in de gezellige dorpjes die op jouw pad komen, een heerlijk ijsje eet of stopt bij een gezellig terras voor een koel drankje, bouw jij je conditie op! En als je hier en daar een heuvel meepakt op de route is het al helemaal mooi. Wie weet kom jij aan het einde van je vakantie fitter terug dan toen je wegging.
Populaire Artikelen