Raamdecoratie of gordijnen

  • Lisa
  • /
  • Zaterdag 18 November 2023
  • /
  • Views 4971

jaloezieen

Jouw ramen zijn toonaangevend

Het uiterlijk van je huis wordt voor een groot gedeelte bepaald door je ramen. Je ramen bekleed je immers naar jouw smaak en daarmee zet je de toon voor de rest van je inrichting. Ga je ramen bekleden dan heb je een keuze tussen raamdecoratie of gordijnen. Voor elke vorm valt wat te zeggen. We hebben een paar voordelen voor je op een rij gezet. Ook geven we je een aantal aandachtspunten.

Meerdere soorten decoratie

Decoratie voor je raam in meerdere uitvoeringen

Je raam kan je bekleden met meerdere soorten decoratie. Een rolgordijn is een manier die vaak wordt gekozen. Dat komt vooral doordat het een relatief goedkope manier is en daarnaast zijn ze eenvoudig te plaatsen. Rolgordijnen zijn te koop in een effen tint maar je kan ook kiezen voor een leuke print. Rolgordijnen zijn geliefd omdat jij bepaalt hoe ver ze zijn uitgerold. Een nadeel van rolgordijnen is dat de onderkant van je raam vrijwel altijd overdag ´open´ is. Dat heeft tot gevolg dat je last van inkijk kunt krijgen.

Een andere vorm van decoratie is het plissé gordijn. Dit is een vorm van bekleding die je naast de standaard top-down ook als een bottom up-top down plissé kunt kopen. Dit systeem biedt jou de mogelijkheid om te spelen met de lichtinval en met het uitzicht. Je kan een gordijn bijvoorbeeld zo openen dat jij nog naar buiten kunt kijken terwijl men van onderaf niet naar boven in je huis kan loeren. De ultieme vorm van privacy dus.

Een gordijn voor je ramen

Een bekleding in de vorm van een gordijn wordt traditioneel nog altijd het meeste gekozen. Het gaat hierbij om meerdere uitvoeringen. Zo heb je de keuze uit een zonwerend gordijn maar je kan ook kiezen voor een doorschijnend gordijn. Wie wil spelen met de lichtinval in een huis kiest voor beide varianten. Speciaal daarvoor is een dubbele roede beschikbaar zodat je twee exemplaren voor één raam kunt hangen.

Bij een gordijn is vooral de lengte heel belangrijk. Een exemplaar tot op de vloer geeft de meeste warmte en sfeer maar in de wintermaanden neemt deze ook vaak de warmte van de radiatoren weg. Een exemplaar tot boven de kachel is praktischer maar dit geeft ook een stuk minder uitstraling. Het gaat dus om concessies die je moet doen bij de keuze voor een dergelijke raambekleding. Bij Woninginrichting aan huis geeft men je maar wat graag een goed stijladvies.
Tags: Tassen Handtas

Populaire Artikelen