Purpuz planner: wat is het en hoe gebruik je het?

  • Lisa
  • /
  • Woensdag 18 Oktober 2023
  • /
  • Views 43996

agenda

Sinds begin 2020 ben ik in het bezit van een Purpuz planner. Dit is niet alleen een simpele agenda, maar echt een planner waarmee je je doelen kunt bereiken en meer structuur kunt aanbrengen in je leven. Klinkt dat goed? Lees dan snel deze blog verder, want ik ga je vertellen hoe het werkt en hoe jij ook een Purpuz planner kunt bestellen.

Begin dit jaar heb ik de roze Purpuz planner gekregen van Clen (de bedenker van deze planner) en het leek mij leuk om hier een review over te schrijven zodat jullie er ook wat aan hebben! Ik heb er zelf namelijk erg veel aan gehad. Zo werk ik nu grotere doelen uit in concrete kleine stappen. Ook plan ik nu wekelijks en maandelijks al mijn werkzaamheden vooruit. Dit geeft me erg veel rust doordat ik overzicht heb in al mijn werkzaamheden.

Hoe werkt de Purpuz planner?

Wat is de Purpuz planner?

Eigenlijk is het een hele uitgebreide agenda, waar je niet alleen je taken, maar ook je dromen, doelen en andere inspiratie in kwijt kunt. Ook staan er veel handige pagina’s in met tips hoe jij je doelen dit jaar kunt bereiken, handige vragen en quotes.

Hoe werkt de Purpuz Planner?

De planner heeft naast het maand en weekoverzicht ook verschillende stappen en planners om je doelen te kunnen behalen. Deze planner werkt met 8 handige tools die ik zo kort zal uitleggen. In de planner worden ze natuurlijk uitgebreider uitgelegd en besproken. Hierna zal je een goed beeld hebben hoe je de planner kunt gebruiken. Door het gebruik van deze planner, zal je meer balans krijgen in je drukke leven, waardoor jij je gelukkiger en rustiger voelt.

Purpuz map

Hier kun je je dromen visualiseren. Op deze pagina kun je een mind-map maken van jouw droomwereld. Je schrijft op hoe jouw leven er nu uit ziet én hoe je zou willen dat het er over 3 jaar uit ziet.

Purpuz matrix

Deze pagina’s helpen je om je dromen te ordenen. Je gaat je dromen ordenen en indelen in categorieën zodat je overzicht krijgt en inzicht krijg in je dromen en wensen.

Purpuz plan

Helpt je om je doelen op te delen in stappen. Je gaat je grote doel of droom verdelen in subdoelen en die ga je weer verdelen in stappen. Op deze manier krijg je duidelijk in kaart wat er nodig is om jouw doel te bereiken. Je kunt dus steeds een stap dichter bij jouw doel komen én je leert hoe je dit concreet kunt aanpakken.

Purpuz pad

Helpt je om doelen te voorzien van tijd en volgorde. De stappen die je bij de Purpuz plan hebt uitgewerkt ga je nu indelen in tijd en volgorde. Hoeveel tijd je er mee kwijt bent of denkt te zijn. Zo kun je dit in je week- en maandplanning verwerken.

Maandplanning

Dit overzicht geeft je structuur en laat overzichtelijk zien wat je deze maand allemaal te doen hebt. Je weet nu welke doelen je hebt en hoeveel tijd dit gaat kosten, deze stappen ga je nu verwerken in een maandplanning. Zodat je weet wanneer je wat moet doen om je doelen te behalen.

Weekplanning

Geeft je jouw dagelijkse to-do’s weer en laat je nadenken over je dagelijkse reflectie in de vorm van groei en overwinningen. De maandplanning is een globaal overzicht, in de weekplanning kun je het stap voor stap uitwerken. Ook is hier veel ruimte voor positiviteit en een ceratieve ruimte.

Dagreflectie

Laat je stilstaan bij wat goed ging en waar je in kunt groeien. Een reflectie om even terug te kijken naar je dag en je verbterpunten en overwinningen.

Vragen aan jezelf

HKijk terug, sta stil bij het heden en plan je toekomst. Deze pagina op het einde van de maand laat je stilstaan bij afgelopen maand, het heden en de toekomst. Je kijkt even terug naar de afgelopen maand en naar jezelf om te achterhalen wat er volgende maand beter zou kunnen of welke overwinningen je juist hebt gehad.

Conclusie

Dit was in het kort wat uitleg over de purpuz planner. Ben jij benieuwd naar deze planner? Kijk dan op purpuz.com. Je kunt daar de planner bekijken en zelfs gratis downloaden! De purpuz planner is de ideale planner om je doelen te behalen. Ik word echt aan het denken gezet door de vragen en opdrachten die in de planner staan. Hierdoor kun je concrete stappen maken om jouw doelen te bereiken en dat is erg mooi om te zien.
Populaire Artikelen