Perfecte plek in de tuin

  • Lisa
  • /
  • Zondag 31 Juli 2022
  • /
  • Views 86992

perfecte-plek-in-de-tuin

We kunnen denk ik allemaal niet wachten tot het mooie weer er aan komt. De zon die schijnt, lekker buiten in de tuin met een lekker drankje en genieten. Maar heb je de tuin al wel klaar? Hieronder een paar tips om ervoor te zorgen dat je de tuin helemaal gereed hebt voor het mooie weer.

Tuin gereed maken

Het gazon

Natuurlijk is het gazon een van de opvallendste dingen in de tuin. Door het gras te maaien, en de lege plekken te vullen met zaadjes, zorg je ervoor dat het gras er weer goed uitziet. Het is wel verstandig om pas te beginnen met het maaien van het gras op het moment dat het niet meer vriest. Als je dit wel doet, dan maak je het gazon namelijk kapot en dan ben je veel verder van huis.

Terrashaard

Als het s ‘avonds afkoelt en je zit nog buiten, dan is het heel lekker als je s ‘avonds in de tuin zit en de hout kachel aan kan doen. Een hout kachel kan ervoor zorgen voor een extra sfeer, warmte en gezelligheid. Een hout kachel voor buiten heb je in verschillende vormen en maten, en dat maakt het juist bijzonder. De hout kachel kiezen die het best bij jouw smaak en tuin past.

Zit ruimte

Als je een hout kachel hebt dan heb je ook een zitruimte nodig. De tuin kun je mooi aankleden met een lounge set en het is ook nog eens lekker als je wilt genieten van de zomerdagen. Heerlijk onderuit gezakt met een drankje in je hand op de bank of in de stoel. Dan ben je pas echt klaar voor het mooie weer.

Verlichting

En dan wordt het donker, maar het is nog steeds een prima temperatuurtje om buiten te zitten. Door verlichting toe te voegen aan de tuin is het mogelijk om langer in de avonden buiten te zitten, want zonder verlichting is het niet echt uitnodigend om dat wel te doen.

Water

Om ervoor te zorgen dat de tuin in goede conditie blijft, is het van belang om zo nu en dan te sproeien. Als je weet dat er een droge periode aankomt, dan is het van belang om een of twee dagen van te voren vast te beginnen met sproeien. Daarnaast zal je rekening moeten houden met de planten die dagelijks water nodig hebben. Hierbij moet je oppassen, want het kan ook nog eens zijn dat je de planten teveel water geeft.
Populaire Artikelen