Mooie lingerie voor ieder lijf

  • Lisa
  • /
  • Woensdag 26 Oktober 2022
  • /
  • Views 2338

lingerie

Veel vrouwen vinden het nog lastig om goed passende lingerie te kopen. Vaak vallen verschillende merken net weer wat anders, je lijf veranderd natuurlijk ook en om de zoveel maanden is het ook weer tijd voor wat mooie nieuwe setjes lingerie! In dit artikel daarom wat tips om de juiste BH te vinden die past bij jouw lichaam.

Wat betekent de cupmaat?

In iedere BH vind je een combinatie van een letter en een cijfer. Het cijfer geeft de onderwijdte weer. De meest voorkomende waardes variëren tussen de 65 en 110 cm in Nederland. De letter daarna geeft de grootte van de borstomvang weer. Dit zijn de letters A tot en met K, alleen gaan de meeste BH's in Nederland maar tot de letter F. Voor vrouwen met grote borsten kan het daarom lastig zijn om een geschikte BH te vinden. Oe groter je borsten hoe hoger het letter in het alfabet staat. Iemand met cup A heeft dus kleinere borsten dan iemand met cup E.

Zelf je cupmaat meten

Je kunt op de site van LASCANA een (figuur) advies op maat maken, maar als je het prettig vind om thuis te meten, dan kun je ook eenvoudig zelf je cupmaat berekenen. Hoe je dat doet lees je hieronder:

  1. Meet eerst de onderwijdte direct onder je borsten. Zorg dat er geen speling is tussen je huid en het meetlint. Het moet direct rondom je huid zitten. Daarna rond je het af op een vijftal, dus 70, 75, 80, 85, 90 etc.
  2. Meet daarna je borstomvang op het volste punt van je borsten. Hou nu het meetlint lostjes vast en duw je borsten niet plat. Nu vergelijk je deze uitkomst met de onderwijdt. Als het 10 cm of minder afwijkt, heb je een A cup, tot 15 cm een B cup, tot 17,5 cm een C cup, tot 20 cm een D cup en tot 22,5 cm een E cup. Om een voorbeeld te geven: is je onderwijdte 80 cm en je borst omvang 96 cm dan is het verschil dus 16 cm en heb je een cupmaat van 80C.

Toch kan het zo zijn dat de pasvormen van de BH’s anders vallen, het is daarom goed om de BH te passen voordat je de BH koopt. Je kunt ze natuurlijk ook online bestellen en thuis passen als je dat prettig vindt. Al heb je in de winkel wel een expert die met je mee kan kijken want de BH moet niet te krap aanvoelen en moet ook zeker niet openstaan, dan hebben je borsten er niet genoeg steun aan. Pas wat verschillende modellen om te kijken wat jou goed aansluit.

Lingerie body’s

Naast reguliere BH’s heb je ook mooie lingerie body's. De dames body is de laatste jaren erg populair geworden. Het is een combinatie van een BH en een slip. Je hebt allerlei verschillende body’s voor verschillende gelegenheden. Zo heb je sexy body’s, maar ook sportieve body’s. Body’s die je warm houden of body’s die je lichaam shapen. Kortom, voor elke gelegenheid is er een mooie body te vinden!Tags: Tassen Handtas

Populaire Artikelen