Met deze tips zorg je voor een gezond paard

  • Lisa
  • /
  • Zondag 26 November 2023
  • /
  • Views 3613

gezond paard

Je hebt er wellicht al jaren op moeten wachten, eindelijk is het dan zover: je krijgt een eigen paard! Welke meid droomt er niet van? Nu je het paard binnenkort in de armen mag sluiten, is het belangrijk om nog eens goed te kijken naar de wijze waarop je het paard het beste kunt verzorgen. Er zijn hierbij verschillende zaken om rekening mee te houden. Denk aan het borstelen van de vacht van het dier, het bieden van voldoende kansen om te bewegen, het kappen van de hoeven, het bieden van de juiste voeding, enzovoorts. In dit artikel vind je een aantal handige tips die je helpen bij de verzorging van je paard.

Een gezond paard, dat doe je zo:

Gezonde voeding voor je paard

Zorg dat je paard op vaste momenten de juiste hoeveelheid voer krijgt. Het is verstandig om de oude eigenaar van het paard te vragen naar de voeding die deze het dier gaf. Zou je plotseling van voeding veranderen, dan kan dit de conditie van het paard verzwakken. Mocht je toch ander voer willen geven, dan is het verstandig dit geleidelijk te veranderen. Merk je dat je paard in een dip zit qua conditie en gezondheid? Kijk in dat geval eens over het gebruik van wat extra glucosamine voor je paard helpt. Het is een natuurlijke stof, welke ook door het dier zelf wordt aangemaakt. Wanneer dit te weinig gebeurt, kan de gezondheid van je paard verzwakken. Door het dier wat extra van deze stof te geven blijft het paard fit.

Tip: kijk eens naar het paardenvoer van Voermeesters als je van voeding wilt veranderen. Het is populair onder een grote groep paardenhouders.

Algemene tips voor de verzorging van je paard

Naast het feit dat het erg belangrijk is dat je paard de juiste voeding krijgt, zijn er meer aspecten om op te letten. Zorg er bijvoorbeeld voor, dat het dekje van je paard regelmatig gewassen wordt. Zo blijft deze mooi schoon, wat de kans op infecties bij je paard verkleint. Ook is het raadzaam om de vacht van het dier regelmatig te borstelen met een kwalitatief goede en harde borstel. Kijk tijdens het borstelen of je paard last heeft van kleine wondjes.

Mbps is geen MB

Even voor de duidelijkheid. Mbps staat voor megabit per seconde, MB is de afkorting van megabyte. Mbps staat voor de snelheid van je internetverbinding, MB staat is de eenheid die de grootte van een bestand aangeeft. Het verschil tussen beide is factor 8. Met ander woorden: 8 Mbps is 1 MB. Met een abonnement van 20 Mbps kun je dus met een snelheid 2,5 MB per seconde downloaden. Lang verhaal kort, als je wil weten hoe snel de internetverbinding van een provider is kijk je naar het aantal Mbps.

Ruime en schone stal

De stal waar je paard verblijft moet ruim genoeg en daarbij schoon zijn. Mest de stal dagelijks uit, om de kans op infecties te verkleinen. Zorg er daarbij voor dat je paard voldoende licht en schone lucht heeft in de stal.
Populaire Artikelen