Met deze tips creëer je de ideale meisjeskamer

  • Lisa
  • /
  • Woensdag 6 December 2023
  • /
  • Views 93569

hond

Ieder meisje is verschillend en heeft verschillende karaktereigenschappen. Stoere, echt meisjes-meiden, sportieve meiden etc. Ieder meisje heeft haar eigen wensen. Wij helpen je graag een handje op weg om de ideale meisjeskamer in te richten.

Kies een uitgangspunt

Kies samen met je meid iets waar zij helemaal weg van is. Dit kan van alles zijn: haar favoriete dier, kleur, hobby of sport. Door een thema aan de kamer mee te geven creëer je eenheid die je kunt doorvoeren tot in de kleinste details. Bijpassende dekbedovertrekken, kussenslopen, muurdecoratie of rolgordijn verduisterend, niets is te gek. Het doorvoeren van een thema is het uitgangspunt van de verdere inrichting van de kamer.

Met deze tips creëer je de ideale meisjeskamer!

Speel met kleuren

Wanneer het thema bepaald is kun je het kleurenpalet samenstellen. Laat je kind hier vooral in meebeslissen! Zij is tenslotte degene die er de meeste tijd in doorbrengt. Is je kleine een creatief wonder? Stimuleer deze eigenschap dan met een overload aan kleuren, passend bij het thema natuurlijk!

Denk vooruit

De kunst van een kinderkamer inrichten is een blik in de toekomst werpen. Mocht je kind nu nog geen bureau nodig hebben omdat ze nog geen huiswerk heeft, kan dit over een aantal jaar anders zijn. Bedenk dus welk meubilair nodig is en welke je achterwege kunt laten. Maak een tekening van de ruimte en schets de meubels in. Door vooraf te bepalen waar de meubels komen te staan kom je achteraf niet voor onverwacht ruimtegebrek te staan.

Zzzzz… Slaaplekker

Het hoofddoel van een slaapkamer is natuurlijk slapen. Een goede nachtrust is essentieel voor de ontwikkeling, concentratie en gezondheid van je kind. Een goed bed mag hier niet in ontbreken. Ga samen matrassen testen in een beddenwinkel en kies het matras uit die je kind het lekkerst vindt liggen. Een donkere kamer is ook belangrijk voor een prettige nachtrust. Zorg daarom dat je kamer goed verduisterd is met de juiste kindergordijnen van Veneta.com. Houd ook hier het thema en je kleurenpalet in gedachten!

Geef je kind de nachtrust en kamer die het verdient!Populaire Artikelen