Met deze opleidingen doe je echt mee aan milieu welzijn

  • Lisa
  • /
  • Zaterdag 30 December 2023
  • /
  • Views 6225

milieu

Welke opleidingen richten zich op milieu

Opleidingen met een milieubewuste insteek worden steeds populairder. Dit komt doordat we steeds bewuster worden van de klimaatverandering. Ontbossing en het opwarmen van de aarde zijn belangrijke agendapunten geworden. Vooral de generatie die nu begint met studeren kiest vaker voor opleidingen met een milieubewuste visie, zoals de opleiding milieu, energie of milieukunde. Hieronder lees je over 3 opleidingen die milieu hoog op de agenda hebben staan.

Milieukunde

Als jij bij wilt dragen aan een gezondere leefomgeving is de studie Milieukunde iets voor jou. Tijdens deze opleiding pas je veel scheikunde en biologie toe, om in de toekomst bedrijven te adviseren en helpen om groener te worden. Je leert hoe je tot vernieuwende oplossingen komt en krijgt alle informatie over het bewust gebruiken van grondstoffen. Ook de energie van de toekomst, groene energie, komt uitgebreid terug in deze studie. Deze opleiding legt de focus op internationale milieuvraagstukken waardoor je breder leert kijken naar verbeteringen op wereldniveau. Help jij toekomstige bedrijven groener te worden? Dan is Milieukunde echt iets voor jou.

Bos- en natuurbeheer

Als het behoud van natuur hoog op jouw lijstje staat is de opleiding Bos- en natuurbeheer misschien wel iets voor jou. Binnen deze opleiding leer je hoe jij natuur, mens en economie in balans kunt brengen. Je gaat aan de slag met vraagstukken over het beschermen van het regenwoud maar ook het economisch welzijn van de plaatselijke bevolking. De studie Bos- en natuurbeheer gaat dus echt niet alleen over de klimaatkwesties in ons eigen land. Je leert binnen deze opleiding veel meer over de toegevoegde waarde van natuur voor mens en dier. Wil jij meer invloed hebben op natuur, milieu, mens, dier en economie? Dan moet de studie Bos- en natuurbeheer hoog op jouw lijst staan.

Toegepaste biologie

Hoe zorgen we dat een koe een fijner leven heeft, maar toch genoeg melk geeft? Vraagstukken zoals deze komen aan bod in de opleiding Toegepaste biologie. Je staat vooraan bij innovaties die grote impact hebben op milieu, dierenwelzijn en leefomgeving. Binnen Toegepaste biologie werk je vooral praktisch en onderzoekend. Door deze praktijkgerichte aanpak weet je beter wat er moet gebeuren en waar kansen liggen. Deze studie is gericht op het creëren van een gezondere wereld voor mens, plant en dier. Daarnaast ontdek je ook hoe voedsel beter geproduceerd kan worden en gezonder en veiliger is. Wil jij vooraan staan bij nieuwe innovaties rondom milieu? Dan is de studie Toegepaste biologie de perfecte combinatie van praktijk en theorie voor jou.
Tags: Tassen Handtas

Populaire Artikelen