Maak je tuin alvast klaar voor volgend jaar

  • Lisa
  • /
  • Maandag 13 Juni 2022
  • /
  • Views 60385

bloemen

Je leest het goed, juist nu is het een goed moment om je tuin klaar te maken voor komend jaar. Op die manier kun je straks de volledige zomer van het mooie weer genieten en hoef je niet eerst je hele tuin overhoop te halen. Bijkomend voordeel: hoveniers rekenen in het najaar vaak scherpe prijzen, omdat het doorgaans rond deze periode rustig is wat werk betreft. Kortom, een dubbele win voor jou! Om ervoor te zorgen dat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet, hebben we in dit artikel een aantal tips voor je verzameld die we graag met je delen.

Tips om je tuin winterklaar te maken!

Snoei bomen en struiken

Het gebeurd nog vaak dat mensen veel aandacht geven aan de uitstraling van een tuin, maar de garagedeur over het hoofd zien. Terwijl een mooie garagedeur het totaalplaatje van je woning en voortuin aanzienlijk mooier kan maken. Zo zijn er bijvoorbeeld deuren verkrijgbaar die van hout zijn gemaakt, op die manier creëer je een zo natuurlijk mogelijke look. Heb je liever geen houten deur, omdat je er niet van houd om veel tijd kwijt te zijn aan het onderhouden van het deurblad? Dan kun je er ook voor kiezen om je stalen of kunststof deurblad een groene kleur te geven. Op die manier heb je enerzijds weinig omkijken naar het onderhoud van de deur, maar anderzijds wel een garagedeur die bij het groen van je tuin past.


Laat de zonwering controleren

Ieder jaar zien eigenaren van bedrijven die in zonwering actief zijn hetzelfde gebeuren: mensen die bij de eerste mooie dagen van het jaar de zonwering pas controleren en er dan achter komen dat de motor kapot is of het doek is beschimmeld. Juist in het najaar hebben zonwering specialisten sneller een gaatje in een agenda om je zonwering te repareren. Tijdens de warme dagen kan de wachttijd zomaar oplopen tot enkele weken. Het is dan hartstikke zonde als je tijdens het mooie weer van je tuin wilt genieten, zonder daarbij je huid te verbranden doordat je de zonwering kunt uitklappen.

tuinset
Tuinset

Controleer je tuinmeubelen

In het najaar zit je als het goed is nog maar zelden in de tuin, daarom is het een goed moment om je tuinmeubelen te controleren en eventuele reparaties uit te laten voeren. Zeker als je tuinmeubelen van hout hebt, kan het nodig zijn om ze van een nieuwe verflaag te voorzien. Door de tips uit dit artikel op te volgen, voorkom je dat je komend jaar tijdens de eerste mooie dagen niet van het weer aan het genieten bent, maar allerlei klusjes in de tuin aan het doen bent. En dat is hartstikke zonde, want over het algemeen is het aantal mooie zonnige dagen in Nederland beperkt, dus als het mooi weer is, wil je daar natuurlijk volop van genieten!Populaire Artikelen