Liefde in 2020: deze apps maken de zoektocht makkelijker

  • Lisa
  • /
  • Woensdag 25 Oktober 2023
  • /
  • Views 59576

online daten vrouw

De moderne zoektocht naar liefde bestaat uit het vegen door een zee van gezichten, matchen met een wederzijdse naar-rechts-veger, chatten met een vreemde en als dat allemaal goed gaat: afspreken voor een eerste date. Dating apps hebben alle andere manieren om een partner te vinden ingehaald. Via vrienden, werk of hobby je partner vinden? Het is niet meer zo van deze tijd, allemaal dankzij die handige apps.

Open de app store op je smartphone of tablet en in de dating-categorie staan honderden apps voor je klaar om geïnstalleerd te worden. Maar welke dating app moet je nu hebben? Ga je voor de originele swipe-app of een traditionele datingsite die ook “toevallig” een app heeft? Of zoek je specifiek iemand met een hoog opleidingsniveau om dieper dan diepe gesprekken mee te voeren? Er is werkelijk een app voor iedereen. We lichten er een paar voor je uit.

Swipen: Tinder

Het is de app waarmee het swipen begon: Tinder. In de afgelopen zes jaar heeft deze Amerikaanse app de wereld veroverd waardoor het in één adem genoemd wordt met ‘daten’. Is je relatie uit? Download Tinder. Voel je je eenzaam? Probeer Tinder. En ook: heb je een ego-boost nodig? Open Tinder. De app is onomstotelijk de nummer één dating app van Nederland. Of sterker nog: de marktleider van de online datingwereld. Swipe, match en chat.

Relaties: Relatieplanet

Allemaal leuk en aardig dat swipen, maar wat als inhoud voor jou net wat belangrijker is dan de looks? Relatieplanet is voor serieuze singles, die verder durven te kijken dan de oppervlakkige schoonheid. Als je precies weet wie je zoekt, kun je gebruikers zoeken op basis van verschillende criteria. Je kunt bijvoorbeeld een zoekopdracht uitvoeren op land, opleiding, leeftijd, stad en zelfs relatiedoelen. Met behulp van de geavanceerde zoekfunctie kun je de vrouw of man vinden die precies de kenmerken heeft die voor jou belangrijk zijn.

Hoogopgeleid: Parship

Er is een vraag naar een specifiek type dating app waar laagopgeleiden niet zo gewenst zijn. Hoewel er een taalstrijd gaande is over het vervloekte L-woord, maakt Parship duidelijk dat de app niet bedoeld is voor mensen die niet onder de noemer ‘hoogopgeleid’ vallen. Niet om te discrimineren, maar om hoogopgeleiden de kans te geven iemand van een vergelijkbaar niveau te ontmoeten. En dat doen ze met een unieke matchingsmethode en persoonlijkheidstest.

Locatie: Happn

Onderweg naar je werk in de trein, in een café, bij de lokale supermarkt; we maken allemaal weleens oogcontact met iemand die we beter zouden willen leren kennen. Maar omdat we zo gehaast door het leven navigeren lopen we al die kansen mis. Wat als je een tweede kans zou kunnen krijgen? Happn doet precies dat: vind de mensen terug die je bent tegengekomen. Bekijk in de app wie er bij jou in de buurt zijn geweest, deel de nodige likes uit en wacht tot je een Crush hebt.

Populaire Artikelen